Υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό προτείνει η επιτροπή

Την υποχρέωση να υποβάλλονται κάθε εβδομάδα σε ένα self-test και σε ένα rapid-test όσοι εργάζονται στον τομέα του τουρισμού και δεν έχουν εμβολιαστεί σε ολόκληρη την επικράτεια, εισηγείται στην κυβέρνηση η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό ίσχυε για τις πορτοκαλί περιοχές και τώρα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα.

Δύο τεστ την εβδομάδα, ένα self και ένα rapid, θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν όσοι εργάζονται σε τουρισμό και εστίαση και δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το οποίο αναφέρει ότι αυτή είναι η πρόταση της επιτροπής των ειδικών, ενώ τις σχετικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς απόψε στις 18:00.

Σημειώνεται ότι τα δυο τεστ ήταν υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στους συγκεκριμένους κλάδους σε Μύκονο, Σαντορίνη, Ίο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Πάρο ενώ τώρα το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Το ένα από τα δυο τεστ θα είναι self test και το άλλο rapid.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στην απογευματινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη.