Χατζηδάκης: Ανεμβολίαστοι λίγο πάνω από τους μισούς εργαζόμενους σε δομές φροντίδας

O υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, αποκάλυψε ότι πάνω από τους μισούς εργαζόμενους σε δομές φροντίδας παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Όπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι σε δομείς φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ ανήκουν στις κατηγορίες που έχουν ενταχθεί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Λίγο παραπάνω από τους μισούς όμως δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ενώ ανέφερε ότι οι ανάπηροι και ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι σε ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 80%.

Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα, ο υπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει πώς πάνε τα πράγματα σε επίπεδο εμβολιασμών στο επιδημιολογικό κομμάτι και θα εκτιμήσει και πάλι την κατάσταση. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι οι εργοδότες πρέπει να γνωρίζουν αν οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι, για να υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Βελτίωση της κατάστασης στον ΕΦΚΑ

Ο υπουργός σε άλλο μέρος της ραδιοφωνικής του συνέντευξης ανέφερε ότι μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες θα υπάρξει μια διαφορετική εικόνα στον ΕΦΚΑ, καθώς γίνονται κινήσεις προκειμένου να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών και να αυξηθεί ο ρυθμός στις απονομές συντάξεων.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι ένα από τα πρώτα βήματα έγινε με τη νέα υπηρεσία My EFKA Live, δια της οποίας θα μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ να εξυπηρετούνται μέσω βιντεοκλήσης και να διεκπεραιώνουν μία σειρά συναλλαγών, όπως η έκδοση πιστοποιητικών. Η νέα υπηρεσία άρχισε χθες Τετάρτη να λειτουργεί για τους κατοίκους των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια.

Για την απονομή των συντάξεων ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι στόχος είναι το επόμενο τρίμηνο να αυξηθούν και να ανέρχονται στις 30 χιλιάδες το μήνα.