Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία στη Φολέγανδρο: Χτύπησε τη Γαρυφαλλιά, την έσυρε στα βράχια και την έριξε στη θάλασσα

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από την ιατροδικαστική έκθεση που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, την ώρα που ο 30χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς βρίσκεται στον ανακριτή και απολογείται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής επιβεβαιώνει στην έκθεσή του ότι η 26χρονη κοπέλα πρώτα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της και στη συνέχεια σύρθηκε στα βράχια πριν την πετάξει ζωντανή μέσα στη θάλασσα.

Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας στην έκθεσή του αναφέρει πως στο πτώμα της άτυχης κοπέλας υπάρχουν τραύματα που προέρχονται από ξυλοδαρμό πριν πέσει στη θάλασσα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στην ιατροδικαστική έκθεση γίνεται ρητή αναφορά σε «τραύματα στο κεφάλι από θλον όργανο», το οποίο ερμηνεύεται ως από το χέρι του 30χρονου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μώλωπες στο μάτι της νεαρής γυναίκας προέρχονται από το χέρι του 30χρονου, δηλαδή ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος είτε έριξε γροθιά στο πρόσωπο της Γαρυφαλλιάς είτε την χαστούκισε δυνατά , ενώ οι εκδορές στο σώμα της ήταν από το σύρσιμο στα βράχια λίγο πριν την πετάξει στη θάλασσα.

Εξιτήριο από το Κέντρο Υγείας Νάξου πριν οδηγηθεί στον ανακριτή

Υπενθυμίζεται ότι εξιτήριο από το κέντρο υγείας Νάξου πήρε το πρωί της Πέμπτης ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο και ύστερα οδηγήθηκε στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο 30χρονος μεταφέρθηκε χθες βράδυ στο νοσοκομείο με ζητήματα μνήμης και επιληπτική κρίση. Εξετάστηκε από τον αρμόδιο γιατρό, ο οποίος έκρινε ότι πρέπει να νοσηλευτεί. Πήρε αγωγή και σήμερα είναι καλά στην υγεία του.

Λίγα λεπτά μετά ο 30χρονος πήρε εξιτήριο και με περιπολικό μεταφέρθηκε στον ανακριτή, όπου και θα απολογηθεί. Σημειώνεται ότι πληροφορίες που έκαναν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας του 30χρονου δεν επιβεβαιώθηκαν.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι εν λόγω πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA περί τις 6 το απόγευμα Τετάρτης, ο 30χρονος επιχείρησε να κρεμαστεί με ένα σεντόνι στο κελί του, στα κρατητήρια Νάξου, για να βάλει τέλος στην ζωή του, κάτι το οποίο όμως δεν επιβεβαιώνεται.

Ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς νοσηλεύτηκε φρουρούμενος, και μετά και τη σχετική άδεια των γιατρών, καθώς δεν είχε κάτι σοβαρό, οδηγήθηκε λίγο νωρίτερα στο ΑΤ της Νάξου και στη συνέχεια στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον του ανακριτή, ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και κατόπιν οι δύο λειτουργοί θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση που θα έχει ο κατηγορούμενος.

Προειδοποίηση Κούγια για τον 30χρονο και τον συνήγορο υπεράσπισής του

Σημειώνεται ότι σε νέα του ανακοίνωση ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος χθες τόνισε ότι οι συνήγοροι του δολοφόνου επιχειρούν να τον εμφανίσουν ως θύμα και ως άτομο με ψυχολογικά προβλήματα, σήμερα χαρακτήρισε εκ νέου ως κωμικούς τους ισχυρισμούς περί ψυχικής ασθένειας.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως».

Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης του 30χρονου περί ψυχικής ασθένειας

Υπενθυμίζεται ότι προχθές ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Γιάννης Βλάχος, είχε δηλώσει μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι ο 30χρονος «έχει σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης».

«Είναι δεδομένο και μέρος της αλήθειας και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε την αλήθεια», τόνισε και πρόσθεσε ότι θα οριστεί πραγματογνώμονας ώστε να διαπιστωθεί αν και πόσο επηρέασε την συμπεριφορά του 30χρονου.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς «έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα για το οποίο είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως από τον 30χρονο».

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο 30χρονος «δεν έχει συνείδηση της πράξης του. Την πρώτη φορά που τον είδα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, τη δεύτερη φορά ήταν πιο εύκολη η επικοινωνία».