Νέα αποκάλυψη από τη Σοφία Μπεκατώρου: «Mου επιτέθηκε σεξουαλικά Ολυμπιονίκης όταν ήμουν 16 ετών»

Η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, προχώρησε σε μια νέα αποκάλυψη-σοκ για περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος της, όταν ήταν 16 ετών, στο οποίο δράστης ήταν ένας άλλος Ολυμπιονίκης.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, από την οποία ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για το ελληνικό «#metoο», όταν βρήκε τη δύναμη να εξομολογηθεί την κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, έδωσε συνέντευξή  στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», στην οποία αποκάλυψε και περιέγραψε το συμβάν, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη καταθέσει στον Εισαγγελέα.

«Ναι (σ.σ. είχα αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί) από πολύ μεγάλο αθλητή, Ολυμπιονίκη, όταν ήμουν 16 ετών, ο οποίος ευτυχώς άκουσε το όχι που του είπα» λέει αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου και προσθέτει: «Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα.

Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι -υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά- και με κοιτάζει. Του λέω “τι κάνεις;”. Μου απάντησε “έλα τώρα, δεν θέλεις;”. Του απάντησα “όχι” και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω».

Η Σοφία Μπεκατώρου εξομολογείται ότι περιέγραψε το σκηνικό στον πατέρα της, ο οποίος, όπως λέει, της απάντησε: «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε».

«Φυσικά, ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του, που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα» συμπληρώνει η Σοφία Μπεκατώρου.

«Κρίνοντας από τον ίδιο, αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο» καταλήγει η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας.