Στο Κέντρο Υγείας Νάξου ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς-Πληροφορίες για απόπειρα αυτοκτονίας

Στο κέντρο υγείας της Νάξου μεταφέρθηκε εσπευσμένα το βράδυ της Τετάρτης ο 30χρονος καθ’ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγω ότι επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Mega, γύρω στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης ο 30χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας ένα σεντόνι στο κελί του, στα κρατητήρια Νάξου. Άμεσα,  μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Νάξου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος και απομονωμένος. Οι συνήγοροί του θα ζητήσουν να τον δει και ψυχίατρος.

Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί επισήμως ο λόγος που οδήγησε τον 30χρονο στο κέντρο υγείας. Ειδικότερα, υπάρχουν πληροφορίες που  αναφέρουν ότι ο 30χρονος έπαθε κρίση επιληψίας, ωστόσο οι συνήγοροί του κάνουν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας.

Επισημαίνεται ότι οι δικηγόροι του 30χρονου καθ’ομολογίαν δολοφόνου είχαν κάνει αίτημα να μεταφερθεί ο εντολέας τους για παρατήρηση σε ψυχιατρική κλινική πριν από το συγκεκριμένο συμβάν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Γιάννης Βλάχος,είχε δηλώσει μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχει ιστορικό διάγνωσης ψυχικής ασθένειας για την οποία ο πελάτης του λάμβανε αγωγή την οποία είχε πλέον διακόψει, υπογραμμίζοντας ότι «έχει σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης». «Είναι δεδομένο και μέρος της αλήθειας και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε την αλήθεια», είχε σημειώσει, τονίζοντας ότι θα οριστεί πραγματογνώμονας ώστε να διαπιστωθεί αν και πόσο επηρέασε την συμπεριφορά του 30χρονου.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του δράστη αφήνοντας αιχμές εναντίον του. «Έχουμε έναν συνειδητοποιημένο δράστη με έναν δικηγόρο ο οποίος μην έχοντας εμπειρία πάνω σε τέτοιες υποθέσεις “αγκαλιάζει” το άρθρο του ποινικού κώδικα περί ακαταλογίστου, που σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός θα καταδικαστεί αλλά δεν θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές, θα πάει σε ένα ψυχιατρείο όπου πλέον οι γιατροί θα αποφασίσουν ποια θα είναι η τύχη του», δήλωσε χθες ο κ. Κούγιας.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια έκανε λόγο για «παράνομη και αντιδεοντολογική προσπάθεια μετατροπής ενός επικίνδυνου ανθρώπου σε δήθεν θύμα μη ορθής αντιμετωπίσεως μιας δήθεν ψυχικής παθήσεώς του».

Υπενθυμίζεται ότι νέα προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Πέμπτη είχε λάβει ο 30χρονος δράστης της δολοφονίας, αυτό ωστόσο θα κριθεί τώρα από την άποψη των γιατρών του κέντρου Υγείας.