Αντιεμβολιαστές: Νέες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Επεισόδια και προσαγωγές στο Σύνταγμα

Σε περισσότερες από πέντε προσαγωγές έως τώρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, για τα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα στο Σύνταγμα και τα Προπύλαια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περίπου 3.500 αρνητές του εμβολίου. Σε κάποια στιγμή που τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από την λεωφόρο Αμαλίας, γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Τότε, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα και περιορισμένη χρήση χημικών.

Παράλληλα, επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν το απόγευμα και στα Προπύλαια, όπου είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Πλήθος κόσμου, χωρίς μάσκα, συνωστίστηκε στην πλατεία Συντάγματος, μια εβδομάδα μετά τη μεγάλη συγκέντρωση των αρνητών σε Σύνταγμα και Ομόνοια.

Πανό κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και ελληνικές σημαίες διακρίνονται στις φωτογραφίες από την πορεία διαμαρτυρίας.

Αποστάσεις δεν φαίνεται να τηρούνται.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και εκείνοι που με σταυρούς και εκκλησιαστικές εικόνες προβάλλουν τη δική τους… θεση και επιχειρηματολογία για την άρνηση απέναντι στον εμβολιασμό, ενώ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει καλέσει τους πιστούς να ακούν τη φωνή της επιστήμης και να εμβολιάζονται.

Η διαμαρτυρία γίνεται αφότου κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με τις ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων:

1. Εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και
2. Σε μονάδες φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από 16 Αυγούστου
3. Σε υγειονομικές δομές (γιατροί και νοσηλευτές), με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη με το κάλεσμα να αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όλοι οι Έλληνες στον Λευκό Πύργο – Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Δεν περνάει ο φασισμός» και να έχει την υπογραφή «Έλληνες».

Και εκεί εκατοντάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί κρατώντας σημαίες, σταυρούς μέχρι και εικόνες.

Αίσθηση προκαλεί πανό που φέρει την υπογραφή Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών, παραπέμποντας σε συνδικάτο, ενώ είναι γνωστό ότι οι ομοσπονδίες των υγειονομικών είναι η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ και η Π.Ο.Υ. δεν υπάρχει στα συνδικάτα της Υγείας.