Βασιλακόπουλος: Eάν δεν εμβολιαστούμε αθρόα και μαζικά δεν θα επιστρέψουμε στην προ-πανδημίας ζωή

Στη σημασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού αλλά και στην πορεία των μολύνσεων στη χώρα μας αναφέρθηκε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Mega και σχολιάζοντας το πώς θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, ανέφερε ότι «αυτό θα εξαρτηθεί απόλυτα από το πώς θα συμπεριφερθούμε και τι αποφάσεις θα πάρει η πολιτεία», εξηγώντας ότι το πώς θα είναι η συμπεριφορά μας, έχει δύο συνιστώσες.

«Η μία συνιστώσα είναι το πώς θα εμβολιαστούμε. Η πολιτεία έχει φροντίσει αυτή τη στιγμή να έχουμε υπερεπάρκεια σε όλα τα εμβόλια και μπορούμε να κλείσουμε άμεσα ραντεβού, με οποιοδήποτε εμβόλιο, δεν υπάρχει λοιπόν, κάποια δικαιολογία, έχει ξεκινήσει κι ο εμβολιασμός κατ’ οίκον», ανέφερε ο ίδιος.

Τόνισε, επίσης, ότι μέχρι να εμβολιαστούμε, «έχει σημασία και το πόσο προσέχουμε. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως δεν μπορούμε να ζήσουμε όπως ζούσαμε πριν την πανδημία αν δεν εμβολιαστούμε αθρόα και μαζικά».

«Μοναδική λύση ο εμβολιασμός. Ό,τι μέτρο άλλο κι αν προσπαθήσουμε να πάρουμε, δηλαδή μοριακά τεστ, rapid τεστ, μειώνουν απλά το πρόβλημα αλλά δεν μπορεί να αποτελέσουν λύση για την πανδημία διότι αν μπορούσαν να εξασφαλίσουν 100% ότι κάποιος δεν έχει κορωνοϊό, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα πολλούς μήνες πριν», προσέθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος.