Ένα βήμα πριν την άρση του lockdown η Μύκονος-Τέλος από Δευτέρα οι περιορισμοί σε κυκλοφορία και μουσική

Στην προ-lockdown εποχή φαίνεται ότι θα επιστρέψει σύντομα η Μύκονος, καθώς, όπως όλα δείχνουν, στην άρση των αυστηρών περιορισμών που επιβλήθηκαν στο «νησί των ανέμων» από το μεσημέρι του Σαββάτου 17/7 αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν οι δραστηριότητες που είχαν ανασταλεί, όπως η μουσική στους χώρους εστίασης και στη διασκέδαση. Παράλληλα, αναμένεται  να αρθεί και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αλλαγή στα μέτρα και η άρση των περιορισμών που αναμένεται να αποφασιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιουλίου σχετίζεται με την πορεία της πανδημίας και τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, έπειτα από τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής των μέτρων φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση ή και υποχώρηση του αριθμού των μολύνσεων χωρίς παράλληλη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Αν λοιπόν επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, αναμένεται να ανακοινωθεί το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων στο νησί.