Συναγερμός για τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα: Έκτακτες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ για την ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν έκτακτες ανακοινώσεις το απόγευμα της Δευτέρας

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ θα δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση με τα νεότερα δεδομένα από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κορωνοϊού, αλλά και για τις μεταλλάξεις, γιατί, όπως φαίνεται, η μετάλλαξη Δέλτα είναι πλέον κυρίαρχη.

Σημειώνεται ότι κάθε Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα των μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, ωστόσο φαίνεται πως οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα ανησυχητικοί και κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει ανακοίνωση σήμερα.

Επισημαίνεται ότι ην περασμένη Πέμπτη (15/7) από τον έλεγχο των 892 δειγμάτων αναδείχθηκαν συνολικά 703 δείγματα μεταλλάξεων του κορωνοϊού, ενώ 174 δείγματα αφορούν σε στελέχη του ιού που βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η πλειονότητα των κρουσμάτων μετάλλαξης αφορά στο στέλεχος Α, 100 είναι της παραλλαγής Β, 281 ανήκουν στη μετάλλαξη Δ και 2 στη μετάλλαξη Γ.