Παγώνη: Xωρίς αυστηρούς ελέγχους θα έχουμε κι άλλες «Μυκόνους»-Να πέφτει το ένα πρόστιμο μετά το άλλο

Την πορεία της Μυκόνου θα ακολουθήσουν, απ’ ότι φαίνεται, και άλλα νησιά της χώρας μας, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, την ώρα που στο «νησί των ανέμων» έχει επιβληθεί το περιοριστικό μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τη μία το βράδυ και η απαγόρευση της μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε η κα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ,  αρκετά νησιά είναι σήμερα «πορτοκαλί» και «πρέπει να πέφτει το πρόστιμο το ένα μετά το άλλο και να κλείνουν τα μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα».

«Ας πούμε ότι μεγάλο ποσοστό των κατοίκων έχει εμβολιαστεί. Αρχίζουν τα πάρτι στις βίλες, έχουν δίκιο οι επιχειρηματίες εκεί έγινε το πρόβλημα με 1000 – 2000 άτομα πάρτι. Από εκεί ξεκίνησε η αιτία» , σημείωσε σε σχέση με τη Μύκονο.

«Να πάνε να εμβολιαστούν οι 50+ και οι νέοι να γίνονται εμβολιασμοί σε πλατείες, μπαρ, έξω από τις εκκλησίες με συνεργεία για εμβολιασμούς» πρότεινε η κα Παγώνη, υπογραμμίζοντας και τα εξής:

«Έχουμε φτάσει στη μετάλλαξη Δέλτα αύριο θα είναι η Έψιλον, είναι πολύ μακριά ακόμα… Τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα» σημείωσε ερωτηθείσα για τις εκτιμήσεις για 8.000 και 10.000 κρούσματα το προσεχές διάστημα. «Δεν έχουμε νοσηλείες πολλές στα νοσοκομεία αλλά υπάρχει σταδιακή αύξηση. Οι ΜΕΘ θα αργήσουν πολύ ακόμα».