Πάρος-κορωνοϊός: Έξι 18χρονοι θετικοί στον ιό έμειναν για ώρες σε υπαίθριο πάρκινγκ περιμένοντας βοήθεια

Στιγμές ταλαιπωρίας για έξι 18χρονους στην Πάρο, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, δεν μπορούσαν ωστόσο να βρουν κάποιο κατάλυμα για να απομονωθούν και αναγκάστηκαν να μείνουν για 16 ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας του νησιού. Οι δύο εξ αυτών, μάλιστα, είχαν πυρετό και ρίγη, επί έξι ώρες όμως έμειναν αβοήθητοι.

Με πρωτοβουλία της ΕΡΤ, ενημερώθηκε η Πολιτική Προστασία έτσι ώστε τα παιδιά να μεταφερθούν με ελικόπτερο στην Αθήνα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τα παιδιά ξύπνησαν με πυρετό και πήγαν στο κέντρο Υγείας της Πάρου γνωρίζοντας ότι πρέπει να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Λόγω της καθυστέρησης, ένας πατέρας ανέλαβε τη μεταφορά των δύο παιδιών που είχαν πυρετό και περίμεναν επί έξι ώρες, τουλάχιστον, στον χώρο στάθμευσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα άλλα τέσσερα έμειναν να ταλαιπωρούνται στο χώρο στάθμευσης, παρά τις προσπάθειες των γονιών τους, που τελικά πήραν τηλέφωνο στην ΕΡΤ, ζητώντας βοήθεια.

Η Πολιτική Προστασία, αν και δεν είναι υπεύθυνη για τα ξενοδοχεία στα νησιά, ξεκίνησε άμεσα προσπάθεια, την ώρα που κανείς δεν μπορούσε να προσφέρει ένα δωμάτιο με τέσσερα κρεβάτια.