Σαρηγιάννης: Tα κρούσματα κορωνοϊού στη Μύκονο ήταν σε έξαρση-Σωστή η κίνηση για τα μέτρα

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αναμένεται μέχρι τις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος εκτιμά ότι τα  νέα μέτρα που επιβλήθηκαν  στη Μύκονο για τον περιορισμό της διασποράς του ιού βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

«Τα κρούσματα στην Μύκονο δεν ήταν απλά σε δυναμική αλλά σε έξαρση», δήλωσε σήμερα ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, επισημαίνοντας ότι η κίνηση για νέα περιοριστικά μετρά στο νησί των ανέμων ήταν σωστή και στοχευμένη.

Υπενθυμίζεται ότι από τις έξι το απόγευμα του Σαββάτου έχει ξεκινήσει η 24ωρη απαγόρευση της μουσικής στο νησί, ενώ απαγορεύεται επίσης και η κυκλοφορία από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Όπως ανέφερε ο Σαρηγιάννης, τα μοντέλα δείχνουν αύξηση της μετάλλαξης Δέλτα το επόμενο διάστημα και 6.500 κρούσματα με βάση τα τεστ που γίνονται, γύρω στις 15 Αυγούστου.

Υπογράμμισε δε ότι η τάση αυτή θα μπορούσε να σταματήσει με έναν συνδυασμό αυξημένων self test και κινητών κλιμακίων του ΕΟΔΥ σε συγκεκριμένα σημεία της χωράς, όταν βλέπουμε να υπάρχει αλλαγή της επιδημιολογικής εικόνας.