Αντιδράσεις στη Μύκονο μετά το «φρένο» στη διασκέδαση-Πολιτική αντιπαράθεση για τα νέα μέτρα στην καρδιά του καλοκαιριού

Από χθες, Σάββατο 17/7, σε εφαρμογή έχουν τεθεί τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στη τη Μύκονο. Σύμφωνα με τα  έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν, απαγορεύεται πλέον η μουσική καθ’όλο το 24ωρο στα καταστήματα εστίασης, ενώ επιβλήθηκε και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας από τη 1 τη νύχτα έως τις 6 το πρωί. Οι περιορισμοί αυτοί θα ισχύσουν μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουλίου με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί.

Στην ανακοίνωσή της Πολιτικής Προστασίας για το  lockdown στη Μύκονο γίνεται ιειδική αναφορά στα ιδιωτικά πάρτι που είχαν την τιμητική τους στο νησί τα οποία είναι και αυτά που φαίνεται ότι οδήγησαν στην αύξηση των μολύνσεων, ενώ δεν ήταν πλέον δυνατό να ελεγχθεί η κατάσταση από τις αρμόδιες αρχές.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται ότι «τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση».

Σημειώνεται ότι για την απόφαση είχε προϊδεάσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προειδοποιώντας στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας για το αυξημένο ιικό φορτίο στο νησί των Κυκλάδων.

Πώς έφτασε η Μύκονος στο lockdown

Όλο αυτό το διάστημα δεκάδες πάρτι διοργανώνονταν σε πολυτελείς βίλες της Μυκόνου. Γνωστοί DJs και υψηλοί καλεσμένοι φαίνεται ότι διασκέδαζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χωρίς να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ το κάλεσμα σε αυτά γινόταν συνήθως μέσω των social media.

Έντονες αντιδράσεις στο νησί

Ενόψει της νέας  αυτής πραγματικότητας, το νησί της Μυκόνου αντιδρά έντονα για τα μέτρα μέσα στην καρδιά της καλοκαιρινής σεζόν.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο δήμαρχος της Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κούκας, χαρακτήρισε «άδικη» τη συγκεκριμένη απόφαση και ζήτησε από την Πολιτεία να αναθεωρήσει, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, οι επισκέπτες θα προτιμήσουν να επισκεφθούν άλλα νησιά, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερα προβλήματα.

Πολιτική αντιπαράθεση Τσίπρα-κυβέρνησης

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης με αφορμή τους νέους αυτούς περιορισμούς στη Μύκονο.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο κάνοντας λόγο για παταγώδη αποτυχία που στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας. «Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο-χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών», συμπλήρωσε ο κ.Τσίπρας.

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε με ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, χαρακτηρίζοντας «κατά συρροήν ψεύτη» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγορώντας τον ότι δυσφημίζει διαρκώς τη χώρα στο εξωτερικό.

«Δεν υπάρχει δυσκολία με την οποία ο κ. Τσίπρας να μην χαίρεται. Ρίχνοντας και το τελευταίο φύλλο συκής, πλέον δεν μπορεί να το κρύψει.

Κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζει διαρκώς τη χώρα στο εξωτερικό. Δεν επιβλήθηκε lockdown στη Μύκονο. Επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού στη διασκέδαση.

Παρόμοια φαινόμενα δεν γίνονται ανεκτά. Το τουριστικό προϊόν της χώρας δεν είναι ξεσάλωμα χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Είναι πρωτίστως η ασφάλεια επισκεπτών και κατοίκων. Κι αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Ελλάδα. Το θυμίζουμε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εσχάτως κόπτεται για την τήρηση των μέτρων.

Είναι ο ίδιος ακριβώς, που σε περίπτωση που δεν λαμβάνονταν μέτρα θα κατήγγειλε την κυβέρνηση για ολιγωρία», αναφέρει η Αριστοτελία Πελώνη.

Ακολούθησε ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Σε αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις γιατί η κυβέρνηση «αναγκάζεται να τινάξει την τουριστική σεζόν στον αέρα με νέα περιοριστικά μέτρα» στο νησί της Μυκόνου.

«Με ποσοστό εμβολιασμού αρκετά πάνω από 90% στη Μύκονο και εφόσον υποτίθεται ότι γίνονται έλεγχοι στους τουρίστες που φτάνουν στο νησί, θα περιμέναμε η κα Πελώνη αντί να βρίζει να ζητήσει επιτέλους μια συγνώμη, να μας εξηγήσει πως ακριβώς τα έκανε η κυβέρνηση της πάλι μπάχαλο και αναγκάζεται να τινάξει την τουριστική σεζόν στον αέρα με νέα περιοριστικά μέτρα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

«Τέλος, αν αναζητά ψεύτες, μπορεί κάλλιστα να απευθυνθεί στον κ. Μητσοτάκη -αν τον πετύχει σε κανένα τριήμερο- που έχει πανηγυρίσει ότι νίκησε τον κορωνοϊό δέκα φορές και άλλες τόσες έχει ρίξει τη δημόσια υγεία και την οικονομία στα βράχια», καταλήγει.