Υποχωρεί ο ισχυρός καύσωνας το Σαββατοκύριακο-Πού θα σημειωθούν καταιγίδες

Υποχωρούν οι ιδιαιτέρως υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στη χώρα μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, καθώς το Σαββατοκύριακο αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας ήρθε αντιμέτωπη με νέο κύμα καύσωνα, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην πρόβλεψή της, το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, όμως στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα, την Κυριακή θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ:

Σάββατο (17/7): Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και τα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, όμως στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή (18/7): Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές.