Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Πρόοδος της επιστήμης ο εμβολιασμός

Ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ μιλώντας σήμερα για το Ίδρυμα φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή στο οποίο, όπως επεσήμανε «οι τρόφιμοι είναι όλοι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα κατά 98%», αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού κατά του ιού.

Ο Μητροπολίτης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Mega, στηλίτευσε τις χθεσινές συγκεντρώσεις κατά των εμβολιασμών, τονίζοντας ότι «χρησιμοποίησαν το Σταυρό και τη Σημαία για τον κορωνοϊό. Χρειάζεται πνευματική αφύπνιση. Έχουμε περίπου 5 εκατ. εμβολιασμένους. Υπήρξαν κάποιες λίγες παρενέργειες, αλλά από την άλλη έχουμε 12.500 νεκρούς. Σε αυτή τη ζυγαριά που βαραίνει το ζύγι;».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι  «ο εμβολιασμός είναι μια πρόοδος της επιστήμης. Γιατί να τον δαιμονοποιούμε. Η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος προσωπικά έχει αποφασίσει να προβάλλει την ανάγκη εμβολιασμού».

Σχετικά με το πώς η εκκλησία θα βοηθήσει στο να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν, ο μητροπολίτης Πειραιώς είπε ότι «Η εκκλησία δεν επιβάλλεται. Προβάλει το λόγο της. Η εκκλησία δεν είναι αυταρχισμός. Προβάλει και τη μεταφυσική ευθύνη των πράξεων. Κάθε πράξη δεν μένει εδώ. Δεν ξεχνιέται τίποτα. Αυτά που κάνουμε θα μας κρίνουν στην αιωνιότητα. Είμαστε ελεύθεροι αλλά και υπεύθυνοι.

Έχουμε εμβολιαστεί 5 εκατ. Έλληνες. Παρουσιάστηκαν 4-5 καταστάσεις δύσκολες ως συνέπειες του εμβολιασμού. Από την άλλη πλευρά έχουμε 12.500 νεκρούς. Σε αυτή τη ζυγαριά που βαραίνει το ζύγι; Τι λέει η λογική και η καρδιά μας; Συνηθίζουμε όλοι να είμαστε ειδικοί σε όλα. Ειδήμονες χωρίς να έχουμε γνώση. Πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να ακούμε τους επαΐοντες».