Εφιαλτικές στιγμές για οικογένεια με 4 παιδιά στην Πιερία: Τους κρατούσαν ομήρους ζητώντας λύτρα

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μια εξαμελής οικογένεια ( ζευγάρι με τέσσερα παιδιά)  στην Πιερία, καθώς δράστες τους άρπαξαν, τους κράτησαν ομήρους και απειλώντας ένα από τα παιδιά τους ζητούσαν λύτρα για να τους απελευθερώσουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «η οικογένεια κατακρατήθηκε παράνομα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι δράστες, με φραστικές απειλές και απειλή πρόκλησης βλάβης σ’ ένα από τα παιδιά, απαιτούσαν την καταβολή χρημάτων, προκειμένου να τους απελευθερώσουν».

Η ιστορία τελικά είχε αίσιο τέλος για τα θύματα, καθώς ο πατέρας κατάφερε το πρωί της Τρίτης να το σκάσει από τον χώρο στον οποίο κρατούνταν μαζί με την οικογένειά του και να ειδοποιήσει την  αστυνομία.

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί άντρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και αναζητούνται δύο συνεργοί τους.

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας (12/7), σε παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου Πιερίας. Οι τρεις συλληφθέντες, από κοινού με τους δύο συνεργούς τους, συναντήθηκαν με το ζευγάρι και αφού προκάλεσαν επιφανειακό τραύμα με χαρτοκόπτη στο χέρι του πατέρα, τους μετέφεραν μαζί με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους σε άγνωστη ερημική τοποθεσία, σε κοντινή απόσταση.

Ο πατέρας κατόρθωσε να διαφύγει και έφθασε πεζός σε κατάστημα γειτονικής περιοχής του Δήμου Τεμπών, απ’ όπου και ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές. Οι δράστες άφησαν ελεύθερα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ανευρέθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Λάρισας.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή τους σε αγροτικό χωματόδρομο της περιοχής. Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών.