Στον ανακριτή οδηγούνται ο αστυνομικός και ο πατέρας της 19χρονης

Ενώπιον του ανακριτή οδηγούνται ο υπό απόλυση αστυνομικός και ο πατέρας της 19χρονης προκειμένου να απολογηθούν για σωρεία κατηγοριών που τους αποδίδονται.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες, μετάγονται στο ανακριτικό γραφείο την ίδια ώρα που οι διωκτικές Αρχές συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να διακριβώσουν τον ρόλο που είχαν στην υπόθεση πρόσωπα που αναδεικνύονται από την κατάθεση του θύματος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίας της νεαρής γυναίκας ο αστυνομικός την κρατούσε αιχμάλωτη και μέσω βασανιστηρίων, όπως η στέρηση τροφής, ναρκωτικές ουσίες και βία, την ανάγκαζε να εκδίδεται. Η καταγγέλουσα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως από την ηλικία των 7 ετών ο πατέρας της τη βίαζε και ότι το μαρτύριό της σταμάτησε με την καραντίνα, οπότε η μητέρα και ο αδελφός της ήταν συνέχεια στο σπίτι.

 

Η νεαρή γυναίκα συγκατοίκησε με τον αστυνομικό προκειμένου να γλυτώσει από την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα της βρέθηκε όμως αντιμέτωπη με νέα κακοποίηση και εκμετάλλευση.  Σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει ακόμη και με όπλο την απειλούσε ο σε αργία αστυνομικός, ενώ, όπως κατέθεσε «πήγαινα σε τρία ή σε τέσσερα ραντεβού σχεδόν καθημερινά».

Από την κατάθεση της 19χρονης προκύπτει η εμπλοκή και άλλων ατόμων, όπως το πρόσωπο που τη μετέφερε στα ραντεβού αλλά και πρόσωπο με το οποίο ο αστυνομικός φέρεται να συνδιαχειριζόταν ιστοσελίδα, μέσω της οποίας κλείνονταν τα ραντεβού. Ήδη, με τη διαβίβαση της δικογραφίας στον εισαγγελέα και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των δύο, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος ακόμη ενός προσώπου.

Ο πατέρας της 19χρονης φέρεται να αρνείται ότι βίαζε την κόρη του, ενώ φαίνεται πως αποδίδει ευθύνες στη μητέρα.

Οι δύο κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι, μεταξύ άλλων, με κατηγορίες που ανά περίσταση αφορούν: Εμπορία ανθρώπου κατ’ επάγγελμα, εμπορία ανθρώπου στρεφόμενη κατά ανηλίκου, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια, γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σε διαμαρτυρία προχώρησαν γυναικεία οργανώσεις

Σε διαμαρτυρία εντός των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων όπου βρίσκονται σε  ξέλιξη οι απολογίες του αστυνομικού και του πατέρα της 19χρονης, που κρατούνταν αιχμάλωτη στην Ηλιούπολη προχώρησαν γυναικεία οργανώσεις.
«Είμαστε πολλές, δεν κάνουμε ησυχία, το κράτος θα το κάψουμε μαζί με την πατριαρχία» έγραφε ένα πανό, ενώ συνθήματα όπως: «Ούτε Καρολάιν, Δήμητρα, Ελένη καμία άλλη δολοφονημένη» φώναξαν μεταξύ άλλων τα μέλη των ομάδων, μεταξύ των οποίων και η Ομάδα ενάντια στην Πατριαρχία. Στο τέλος πέταξαν τρικάκια που αν έγραφαν: «Καμία μόνη στην έμφυλη βία και την πατριαρχία».