Βρετανίδες τουρίστριες με κορωνοϊό το «έσκασαν» από ξενοδοχείο καραντίνας της Ζακύνθου και επιχείρησαν να μπουν σε αεροπλάνο

Ένα ιδιαίτερο περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, «πρωταγωνίστριες» στο οποίο ήταν τέσσερις Βρετανίδες τουρίστριες, που είχαν διαγνωστεί θετικές στο κορωνοϊό.

Ειδικότερα, οι τέσσερις κοπέλες τις προηγούμενες ημέρες έφεραν ήπια συμπτώματα, έκαναν rapid test και βγήκαν θετικά. Στην συνέχεια ίσχυσε και για αυτές το πρωτόκολλο και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας στο Κερί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου ermisnews.gr, τα ξημερώματα της Δευτέρας, αναχωρούσε η πτήση τους για την Αγγλία και οι τέσσερις κοπέλες αποφάσισαν να το σκάσουν από το ξενοδοχείο καραντίνας και να πετάξουν πίσω στην πατρίδα τους.

Από το ξενοδοχείο στο Κερί, ωστόσο, αντιλήφθηκαν ότι οι τέσσερις Βρετανίδες λείπουν από τα δωμάτια τους, ειδοποίησαν τον ΕΟΔΥ και αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου.

Έτσι, όταν οι τέσσερις κοπέλες έφθασαν στο αεροδρόμιο του νησιού, τις περίμεναν αστυνομικοί, οι οποίοι τις οδήγησαν σε ειδική αίθουσα του αεροδρομίου. Από εκεί με ασθενοφόρα οδηγήθηκαν ξανά στο ξενοδοχείο καραντίνας.