Μαθήματα ψυχικής δύναμης από τον Δ. Καρακώστα: Έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό κατάφερε όμως να «σαρώσει» στις Πανελλήνιες

Σε σχέση με τους γονείς του, τους οποίους έχασε λόγω κορωνοϊού, δύο μήνες πριν δώσει Πανελλαδικές, μίλησε σήμερα ο Δημήτρης Καρακώστας, αναφέροντας ότι ο τρόπος με τον οποίο τον μεγάλωσαν του έδωσε τελικά τη δύναμη να συνεχίσει την προσπάθεια και τελικά να «σαρώσει» στις Πανελλαδικές συγκεντρώνοντας 18.685 μόρια.

Ο 18χρονος Δημήτρης Καρακώστας από τη Ναύπακτο αποτελεί παράδειγμα ψυχικής δύναμης καθώς, παρά το γεγονός ότι έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό, δύο μόλις μήνες πριν από τις Πανελλήνιες, δεν το έβαλε κάτω και αρίστευσε.

«Οι γονείς με βοήθησαν να συνεχίσω αφότου έφυγαν, γιατί μου έδωσαν ουσιαστικά ένα ακόμα στόχο, θα ήθελαν να πετύχω να μπω στη σχολή που θέλω, και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερα» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, χωρίς να χάνει το χαμόγελό του.

«Χωρίς τις βάσεις που μού είχαν δώσει αυτοί, δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό». «Πέθαναν με 25 μέρες διαφορά νομίζω» τόνισε ο Δημήτρης. «Για λίγο τα άφησα τελείως, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή σιγά σιγά. Με βοηθούσαν και οι δύο ήταν εκπαιδευτικοί, έπρεπε να βοηθήσω με τις δικές μου ικανότητες έστω και χωρίς αυτούς».
Τόνισε ότι αλληλοβοηθήθηκαν με τα αδέλφια του και τον στήριξαν, ενώ τον υποστήριξαν και οι συμμαθητές του, που είχαν και οι ίδιοι σοκαριστεί, καθώς η μητέρα του ήταν καθηγήτριά τους.

«Θέλω να πάω ιατρική, λογικά στην Πάτρα, με βολεύει είναι σχετικά κοντά σε μένα. Ήθελα να πάω, αλλά σχετίζεται και με τον κορωνοϊό την πανδημία, ήταν ακόμα λόγος».

«Ήταν τεράστια τραγωδία, απλά προσπαθώ να υιοθετήσω νοοτροπία που θα με βοηθήσει να συνεχίσω τις σπουδές μου τις διακοπές μου, όλα αυτά τα πράγματα που θα έκανα» εξήγησε ο Δημήτρης.

«Οποιαδήποτε δυσκολία που περάσαμε αυτή την περίοδο, τώρα που σιγά σιγά και μακάρι να τελειώνει, να το ξεπεράσουμε να επανέλθουμε, να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα, και να συνεχίσουμε παρά τον πόνο, τις απώλειες τη λύπη…» ήταν το μήνυμά του προς όλους μας.

Σημειώνεται ότι πριν δύο μήνες, η Ναύπακτος συγκλονίστηκε από τον αδόκητο χαμό του πρώην αντιδήμαρχου, Κώστα Καρακώστα, 56 ετών και της Νικολίτσας Μούρτου 51, οι οποίοι έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίο. Ο Κώστας Καρακώστας, σύμφωνα με το Npress.gr, ήταν μια σπάνια περίπτωση πολιτικού που πάλευε για τις ιδέες του και η Νικολίτσα Μούρτου μια αγαπημένη καθηγήτρια για όλους τους μαθητές που είχε. Ο θάνατός τους άφησε ένα τεράστιο κενό στην πόλη, ενώ πίσω τους, άφησαν και τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν, τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλαδικές, ενώ τα άλλα 3 είναι στα πανεπιστήμια.

Ο Δημήτρης, που πριν έναν χρόνο έκανε περήφανη την πόλη του με την μεγάλη του επιτυχία στην Ολυμπιάδα Χημείας, φέτος, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, χάνοντας και τους δύο γονείς του. Μάλιστα την ημέρα που θα εξεταζόταν στη Χημεία, το μάθημα που του έκανε η μαμά του, ήταν τόση η συναισθηματική φόρτιση που δεν ήθελε να πάει να δώσει εξετάσεις.

Τελικά, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια, ο Δημήτρης όχι μόνο έδωσε τελικά εξετάσεις αλλά τα πήγε και εξαιρετικά. Με 18.685 μόρια, έστειλε το καλύτερο δώρο στου δύο γονείς του που σίγουρα θα χαμογέλασαν από εκεί ψηλά.