Διαχωρισμός στην εστίαση: Το τελικό σχέδιο, η εφαρμογή ελέγχου και τα πρόστιμα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον διαχωρισμό των χώρων εστίασης και διασκέδασης σε αμιγώς για εμβολιασμένους πολίτες και σε μεικτούς, στους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση και μη εμβολιασμένοι πολίτες κατόπιν υποδείξεως αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό.

Επίσημα έχει ανακοινωθεί πως ο συγκεκριμένος διαχωρισμός ξεκινά από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, αλλά δεν αποκλείεται το μέτρο να τεθεί σε εφαρμογή με 5 – 10 μέρες καθυστέρηση, δηλαδή στο τέλος του μήνα.

Οι επιχειρηματίες θα κληθούν να δηλώσουν στο ΠΣ Εργάνη, εάν τα καταστήματά τους θα ανήκουν στους «αμιγείς» ή στους «μεικτούς» χώρους. Η συγκεκριμένη δήλωση θα είναι υποχρεωτική και για τους παραβάτες θα προβλέπεται πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Εκτός από το ΕΡΓΑΝΗ οι επιχειρήσεις θα δηλώνουν την κατηγορία στην οποία ανήκουν και με ειδική σήμανση που θα υπάρχει σε εμφανή χώρο στην είσοδο του καταστήματος ώστε να ενημερώνει τους πελάτες για το αν είναι μόνο για εμβολιασμένους ή αν θα μπορούν να μπουν και πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Το πρόστιμο για μη σήμανση στην είσοδο του μαγαζιού θα ανέρχεται στα 500 ευρώ.