«Κορωνο-πάρτι» στον Άλιμο: Τουλάχιστον 100 κρούσματα - Λήψη μέτρων ζητά ο δήμαρχος

Σε 100 ανέρχονται -κατά τις πληροφορίες- τα κρούσματα κορωνοϊού μετά το πάρτι που πραγματοποιήθηκε πριν περίπου δύο εβδομάδες σε γνωστό beach bar στον Άλιμο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πάρτι πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των λυκείων του Αλίμου, χωρίς να τηρηθούν τα στοιχειώδη μέτρα για τον κορωνοϊό.

Δεκάδες συμμετέχοντες άρχισαν να αποκαλύπτουν στα social media ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που τον έντονο προβληματισμό τους, αντιλαμβανόμενοι τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που κόλλησε Covid-19 το συγκεκριμένο βράδυ. Το συγκεκριμένο θέμα έγινε μάλιστα trend στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok.

Αρκετοί ήταν επίσης εκείνοι που απευθύνθηκαν στον ΕΟΔΥ, αναφέροντας συμπτώματα, ενώ άλλοι επισκέπτηκαν κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ ώστε να υποβληθούν σε τεστ και να διαπιστώσουν εάν είναι θετικοί στον ιό.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, εκτιμά ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού θα ξεπεράσει τα 100.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα πάρτι στην παραλία, όπου είχαν δώσει ραντεβού όλα τα Λύκεια της πόλης. Μιλάμε κατά κύριο λόγο για νεαρά παιδιά, πολύς κόσμος δηλαδή, τα οποία διασκέδασαν χωρίς να τηρούνται τα μέτρα. Δυστυχώς, τα μέχρι τώρα κρούσματα είναι στα 100 και πολύ φοβάμαι πως θα έχουμε πολύ περισσότερα μέσα στις επόμενες ημέρες. Ευτυχώς, όλοι οι ασθενείς δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα», ανέφερε ο κ. Κονδύλης, μιλώντας στο newsbomb.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη τίθεται, μεταξύ άλλων, και ζήτημα νομικού πλαισίου:

«Εμείς σαν Δημοτική Αρχή κόβουμε πρόστιμα για παραβάσεις, για υπεράριθμους πελάτες, για μη τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζιών. Δεν έχουμε τόσο κόσμο που να κάθεται μέχρι τα ξημερώματα και να κοιτάζει το κάθε μαγαζί. Η νομοθεσία έχει αλλάξει. Πρέπει ένα κατάστημα να είναι υπότροπο για να κλείσει. Το κακό τώρα έγινε. Πέρσι είχαμε κλείσει ένα μαγαζί, πήγε στο δικαστήριο, πήρε προσωρινή διαταγή να ανοίξει. Δηλαδή και ένα κατάστημα να κλείσουμε, αυτό θα ανοίξει ξανά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αμέσως συναντήθηκα με όλους τους καταστηματάρχες όπου τους ζήτησα να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους γιατί αν τους κλείσουν εκ νέου, εκείνοι είναι που θα πληγούν περισσότερο. Θα αφήσουν κόσμο χωρίς δουλειά. Ούτε τα μέτρα βοηθούν καθώς είναι διφορούμενα. Δεν γίνεται να λέμε έχουμε μουσική, έχουμε αποστάσεις, έχουμε τα πάντα αλλά δεν γίνεται να είστε όρθιοι. Δεν μπορεί να είναι ένας πολίτης με έναν αστυνομικό δίπλα του», συνέχισε.

«Μια λύση θα ήταν να ενεργοποιηθούν νωρίτερα τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί», σύμφωνα με τον δήμαρχο.