Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Περισσότερα από 1.500 τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα

Για περισσότερα  από 1.500 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα στο τελευταίο 24ωρο, τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν το απόγευμα σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις πως μέσα στον Ιούλιο και πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο δυστυχώς ενδέχεται να δούμε και 2.000 κρούσματα ημερησίως.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ 100,3, ο κ. Αρκουμανέας και αναφερόμενος στον αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων που εδώ και δέκα ημέρες παρουσιάζουν αυξητική τάση, αποκάλυψε πως σήμερα θα ανακοινωθούν δυστυχώς, περισσότερα από 1.500 κρούσματα.

Ακούστε τον:

Δεν παρατηρείται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν παρατηρείται αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία ενώ ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη.

Μάλιστα, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση, την ώρα που, όπως εξέφρασε, έχουν καταγράφει συρροές σε νυχτερινά μαγαζιά.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-01/koronoios-panagiotis-arkoumaneas-mple.jpg.webp?itok=lIYhrGGw

Τον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη

Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα και επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που κάνουν τεστ λόγω των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Πάντως, όπως διευκρίνισε, για την ώρα τουλάχιστον, η κυρίαρχη μετάλλαξη στη χώρα μας παραμένει η βρετανική, αν και εκτιμάται ότι μέσα στον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη, επισημαίνοντας ότι για την εν λόγω μετάλλαξη είναι σημαντικό να έχουν γίνει και οι δυο δόσεις του εμβολίου.