Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επιστροφή των δύο κλεμμένων πινάκων στην Εθνική Πινακοθήκη

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την επιστροφή των δύο κλεμμένων πινάκων στην Εθνική Πινακοθήκη. ‘Αμεσα αναμένεται να εκδοθεί το βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με το οποίο θα αποφασίζεται η απόδοση των πινάκων στην Εθνική Πινακοθήκη, εκεί δηλαδή από όπου τους έκλεψε, όπως και ο ίδιος έχει ομολογήσει, ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής τον Ιανουάριο του 2012.

Ήδη ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, έχει συγκεντρώσει όλα τα αναγκαία έγγραφα βάσει των οποίων προκύπτει και επισήμως, όπως απαιτεί ο νόμος, ότι η κυριότητα των δύο επίδικων έργων τέχνης ανήκει στην Πινακοθήκη.

Παράλληλα, ο δικαστικός λειτουργός με διάταξή του αναμένεται να ζητά την λήψη DNA από τον κατηγορούμενος, προκειμένου να ερευνηθεί αρμοδίως από τις αρχές εάν τυχόν ο καθ ομολογίαν δράστης της κλοπής έχει σχέση και με άλλες περιπτώσεις.

Τέλος, μετά την εκτίμηση για την αξία των δύο πινάκων , που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ (σ.σ. αυτό είναι το όριο που θέτει ο Ποινικός Νόμος) αναμένεται να ζητηθεί η άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης , οπότε σε μία τέτοια περίπτωση αλλάζει και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για τους δράστες τέτοιων αξιοποίων πράξεων .