Στις φυλακές Δομοκού έφτασε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς-Ζήτησε να μείνει με τον Γιάννη Λαγό

Στις φυλακές Δομοκού έφτασε λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς

Ο 59χρονος, ο οποίος συνελήφθη χτες από την Αντιτρομοκρατική στην περιοχή του Ζωγράφου και αφού οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, μετήχθη το απόγευμα στις φυλακές Δομοκού όπου παρελήφθη από τους υπαλλήλους και πλέον θα βρίσκεται μαζί με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στις ίδιες φυλακές.

domokos1068x484

Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έδωσε ήδη μια πρώτη συνέντευξη στον διευθυντή των φυλακών και στην συνέχεια οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό, όπου θα παραμείνει απόψε και για μία εβδομάδα ή 14 μέρες, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί σε μοριακά τεστ και αναλύσεις για Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Παππάς εξέφρασε την επιθυμία να διαμείνει μαζί με τον Γιάννη Λαγό, αλλά αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, αφού σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες, προκειμένου να διατηρηθούν ισορροπίες μέσα στη φυλακή.

Στις φυλακές Δομοκού ο Παππάς: Σχεδίαζε να διαφύγει στο εξωτερικό – Έρευνα για τυχόν συνεργούς στην υπόθαλψή του

Πάντως, και ο ειδικός χώρος που θα κρατηθεί προσωρινά ο Χρήστος Παππάς, βρίσκεται επίσης στην πτέρυγα που βρίσκονται και τα άλλα φυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Απερρίφθη το αίτημά του να εκτίσει την ποινή του σε άλλο κατάστημα κράτησης

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Παππάς ζήτησε να μην μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου βρίσκονται και τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών δεν έκανε δεκτό το αίτημά του να εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί σε άλλο κατάστημα κράτησης.

Επισημαίνεται ότι στις συγκεκριμένες φυλακές κρατούνται οι καταδικασθέντες χωρίς αναστολή πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματαθαιόπουλου, που κρατείται όπως και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ποινική δίωξη στην γυναίκα που φιλοξενούσε τον Χρ. Παππά-Παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο

Την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία απήγγειλε ο Εισαγγελέας στην 52χρονη γυναίκα στο σπίτι της οποίας στην περιοχή του Ζωγράφου συνελήφθη ο φυγόποινος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Χρήστος Παππάς. Η 52χρονη, ουκρανικής καταγωγής, που έχει αναπτύξει πολιτική δράση στον χώρο που κινείται η Χρυσή Αυγή, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.