Χρυσοχοΐδης: Η σύλληψη Χρ. Παππά είναι η 4η μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. σε 15 μέρες

Για τέταρτη μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ το τελευταίο δεκαπενθήμερο έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στη σύλληψη του φυγόποινου Χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά.

Όπως υπογράμμισε σε ανακοινώσεις του, από τη ΓΑΔΑ το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2021, της σύλληψης του Χρήστου Παππά προηγήθηκε η εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, η σύλληψη και η εξάρθρωση του κυκλώματος στη Ζάκυνθο και η ανεύρεση των κλεμμένων εικαστικών έργων της Εθνικής Πινακοθήκης.

«Όλες αυτές οι επιτυχίες, συναρτώμενες με τα θετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της μικρο-εγκληματικότητας, που μέχρι το 2019 υπήρξε μία αληθινή μάστιγα ιδίως για την Αθήνα και το κέντρο της, οδηγούν σε ένα συμπέρασμα ότι ο υψηλός επαγγελματισμός της Ελληνικής Αστυνομίας και η βαθιά προσήλωση στο καθήκον έχουν φέρει και φέρουν αποτελέσματα. Δεν το βλέπουν μόνο εκείνοι που κρίνουν βάσει σκοπιμοτήτων», επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Είναι η πεποίθησή μου ότι με τις βελτιώσεις που σχεδιάζουμε εμείς εδώ, η παρούσα πολιτική ηγεσία από κοινού με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τη φυσική ηγεσία, θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική στη μάχη -η Ελληνική Αστυνομία- κατά του εγκλήματος και στην υπεράσπιση της νομιμότητας στο δημόσιο χώρο», σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τα εύσημα στην ελληνική αστυνομία

Αποτέλεσμα μεθοδικής και συστηματικής έρευνας χαρακτήρισε την σύλληψη του χρυσαυγίτη, Χρήστου Παππά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του στη ΓΑΔΑ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχάρη την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, τον διοικητή της και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη.

«Είναι η πεποίθησή μου ότι με τις βελτιώσεις που σχεδιάζουμε, εμείς εδώ η παρούσα πολιτική ηγεσία από κοινού με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τη φυσική ηγεσία, η ελληνική αστυνομία θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική στη μάχη κατά του εγκλήματος και στην υπεράσπιση της νομιμότητας στο δημόσιο χώρο», κατέληξε.

Μετά τις δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρέμεινε κεκλεισμένων των θυρών στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ, με τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τα οποία συζήτησε το θέμα της σύλληψης και τους συνεχάρη προσωπικά.