Ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών ο Χρήστος Παππάς - Πώς διέφευγε επί 9 μήνες

Στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, οδηγείται σήμερα Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 ο φυγόποινος Χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, καταδικασθείς ως ιδρυτικό μέλος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, όπου και θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν πως αυτές θα είναι οι Φυλακές Δομοκού.

Χθες βράδυ συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και μια γυναίκα 52 ετών που έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ’ αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο.

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/07/PP.jpg

Είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα και ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή» του έτερου Χρυσαυγίτη, που επίσης καταδικάσθηκε, Ηλία Κασιδιάρη, στον Δήμο Αθηναίων.

Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη απόψε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/article-images/2021-07/edo-emene-xristos-pappas.jpg

Πού αναζητείτο και πού τελικά κρυβόταν

Όλο αυτό το διάστημα, ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, υπήρξε έντονη φημολογία ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό.

Οι Αρχές ερεύνησαν δύο σημεία και οικήματα στην Αλβανία που ο Χρήστος Παππάς είχε επαφές και ταξίδια στο παρελθόν, ενώ άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε καταφύγει στη Σερβία. Τον αναζήτησαν επίσης σε ελληνικά νησιά, ακόμη και στον Άγιον Όρος, ωστόσο όλες οι προσπάθειες των Αρχών έπεφταν στο κενό, καθώς ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν στου Ζωγράφου.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-07/xristos-pappas-syllipsi.jpg.webp?itok=CpuB8Ss9

Η σύλληψη του Χρήστου Παππά μετά από εννέα μήνες

Και μετά από εννέα μήνες, φτάνουμε στη σύλληψη. Σε μια συντονισμένη επιχείρηση, που διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής περνούν χειροπέδες το βράδυ της Πέμπτης (01/07) στον επί 9 μήνες εξαφανισμένο φυγόδικο χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά, στο διαμέρισμα Ουκρανής ομοϊδεάτισσάς του, στου Ζωγράφου. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε ξυρίσει το μούσι, είχε αφήσει μόνο μουστάκι, ενώ είχε βάλει και μερικά κιλά παραπάνω.

Το σπίτι επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 24 στου Ζωγράφου βρισκόταν στο μικροσκόπιο των Αρχών τις τελευταίες ημέρες, καθώς στη ΓΑΔΑ είχε φτάσει η πληροφορία από το εκτεταμένο δίκτυο της Αστυνομίας, το οποίο αξιοποιήθηκε στο έπακρο, ότι εκεί κρυβόταν ο υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολάκου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί είχε βρει καταφύγιο από τον περασμένο Οκτώβριο!

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής σε μια επιχείρηση-αστραπή αιφνιδίασαν τον Χρήστο Παππά, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν προέβαλε αντίσταση τη στιγμή της σύλληψής του.