Εδώ κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς μέχρι να συλληφθεί-Ποια η γυναίκα που τον φιλοξενούσε (Εικόνες)

Την ώρα που ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, περισσότερα στοιχεία σε σχέση με τη σύλληψή του έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, μια 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα, υπέθαλπε τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστο Παππά, από την 1η Οκτωβρίου σε διαμέρισμα επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 24 στου Ζωγράφου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα ήταν υποψήφια με το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, με επικεφαλής τον Κασιδιάρη.

Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν την πληροφορία πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμα και πέρασαν χειροπέδες στον καταδικασμένο ως υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παππάς μεταφέρθηκε στον 10 όροφο της ΓΑΔΑ και φυλάσσεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής. Το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, ο οποίος θα αποφασίσει σε ποια φυλακή θα οδηγηθεί.

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε εκδοθεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Σημειώνεται ότι το σήμα της Ιντερπόλ δίνει τη δυνατότητα για την προώθηση ενταλμάτων από τις Αρχές ενός κράτους σε άλλες χώρες, προκειμένου να διευκολυνθούν η σύλληψη και η έκδοσή του.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.»