Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής στου Ζωγράφου-Πώς έφτασε η Αντιτρομοκρατική στα ίχνη του

Στην περιοχή του Ζωγράφου συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης ο καταζητούμενος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2020 είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 11 ετών και 9 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παππάς μεταφέρθηκε στον 10 όροφο της ΓΑΔΑ και φυλάσσεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής. Το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών ο οποίος θα αποφασίσει σε ποια φυλακή θα οδηγηθεί.

Ο Χρήστος Παππάς εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου του παρείχε κρησφύγετο μια 52χρονη γυναίκα ουκρανικής καταγωγής, η οποία είχε πολιτογραφηθεί Ελληνίδα, στην οποίο θα ασκηθεί ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν την πληροφορία πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμα και πέρασαν χειροπέδες στον καταδικασμένο ως υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας kathimerini.gr, επί μια εβδομάδα είχε θέσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε στενό κλοιό το διαμέρισμα-κρησφύγετο, όπου εντόπισε και συνέλαβε το βράδυ της Πέμπτης τον Χρήστο Παππά.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στο σπίτι της οδού 28ης Οκτωβρίου 24 στου Ζωγράφου μετά από σχετική πληροφορία και ακολούθησε μυστική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, που έθεσε υπό διαρκή παρακολούθηση το εν λόγω σπίτι.

Στο διάστημα που μεσολάβησε οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την παρουσία του, παρότι ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε βγει από το σπίτι.Τελικά όμως σήμερα οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμα και τον συνέλαβαν.

Από την αστυνομία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.».

Σημειώνεται ότι ο στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου επέλεξε  να μην παρουσιαστεί στις Αρχές μετά την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση και η Ελληνική Αστυνομία είχε ξεκινήσει έρευνες σε πιθανές τοποθεσίες που μπορεί να είχε καταφύγει.

Για τον εντοπισμό του Χρήστου Παππά είχε συσταθεί ειδικό κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, προκειμένου να τον εντοπίσουν και να τον οδηγήσουν στη φυλακή, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να καταφέρουν να φτάσουν στα ίχνη του.