Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Αν δεν αποσυρθούν αμέσως τα κανάλια, θα καταθέσω ασφαλιστικά μέτρα

Για «αφόρητη κατάσταση ανθρωποφαγίας», κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης και προειδοποιεί πως αν δεν αποσυρθούν άμεσα οι πολλές κάμερες έξω από το σπίτι της οικογένειας στην Αλόννησο, θα αναγκαστεί να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

«Η γιαγιά δεν μπορεί καν να βγάλει το μωρό μια βόλτα στη βεράντα, δεν μπορεί καν να πάει τη Λυδία μια βόλτα με το καρότσι έξω. Αυτό που συμβαίνει είναι ανθρωποφαγία», σημείωσε ο κ. Χαρμάνης, φανερά εκνευρισμένος με τα τηλεοπτικά δίκτυα που περιμένουν με «αδηφάγο τρόπο» έξω από το σπίτι της οικογένειας στην Αλόννησο για να τραβήξουν ένα καρέ από τις προσωπικές τους στιγμές, όπως εκείνο σε βραδινό δελτίο ειδήσεων με την κα Σουζάνα να κρατάει τη μικρή Λυδία στην αγκαλιά της στη βεράντα του σπιτιού.

Η παρουσία των τηλεοπτικών δικτύων σημφωνα με τον κ. Χαρμάνη, έχει δημιουργήσει στην οικογένεια μια ασφυχτική συνθήκη η οποία το μόνο που επιζητεί όσο τίποτα άλλο την ηρεμία και το σεβασμό στο πένθος της.

«Οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια πρέπει να αφήσουν την οικογένεια ήσυχη, αν δεν το κάνουν θα κινηθούμε νομικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα» προειδοποίησε ο κ. Χαρμάνης.

Παράλληλα τόνισε μιλώντας στο newsbeast, ότι πλέον οι συνήγοροι της οικογένειας ασχολούνται εντατικά με τη νομική εξέλιξη της υπόθεσης ενώ η οικογένεια με τη σειρά της επιθυμεί να αφοσιωθεί ανενόχλητη στη Λυδία. «Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να δουν οι δημοσιογράφοι αυτή τη στιγμή», είπε ο κ. Χαρμάνης.

Σχετικά με την ανάληψη της προσωρινής επιμέλειας της Λυδίας από την οικογένεια της Καρολάιν, ο κ. Χαρμάνης δήλωσε πως:

«Οι γονείς της Καρολάιν και ειδικά η μαμά της, η Σουζάνα, θα ασχολείται με το παιδί και έτσι το μυαλό της δεν θα γυρνάει συνέχεια στα ίδια και στα ίδια τραγικά γεγονότα».

Όσον αφορά στις πιθανότητες να παραμείνει η επιμέλεια της Λυδίας στην οικογένεια της Καρολάιν, όταν και παρθεί η τελική απόφαση, πιθανότατα τον προσεχή Σεπτέμβριο, o κος Χαρμάνης σημείωσε:

«Οι συντριπτικές πιθανότητες είναι η επιμέλεια να παραμείνει στην οικογένεια της Καρολάιν. Αυτό που περιμένουμε είναι δηλαδή είναι να επικυρωθεί αυτή η προσωρινή απόφαση της εισαγγελίας ανηλίκων».

Η μητέρα του συζυγοκτόνου παρέδωσε την μικρή Λυδία στη μητέρα της Κάρολαιν
Υπενδυμίζετται, ότι χθες, μετά τη θετική εισήγηση της Εισαγγελίας Ανηλίκων να δοθεί η προσωρινή επιμέλεια της 11 μηνών Λυδίας στην οικογένεια της Καρολάιν στην Αλόννησο, η μητέρα του 32χρονου συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ξεκίνησε, προκειμένου να παραδώσει το μωρό στη Σουζάνα Κράουτς.

Κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά της, μπήκε στο αυτοκίνητο χωρίς να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το σπίτι της οικογένειας στην Αγία Παρασκευή.

Την μητέρα του Μπάμπη συνόδευε ο αδερφός του, ενώ αποφασίστηκε οι δύο οικογένειες να συναντηθούν σε άλλο σημείο από αυτό του σπιτιού, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Σημειώνεται πως η μητέρα της Κάρολαιν, Σουζάνα κατέπλευσε χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Βόλου από την Αλόννησο, από όπου με το αυτοκίνητο του δικηγόρου της οικογένειας Θανάση Χαρμάνη έφυγαν με προορισμό την Αθήνα, για την παραλαβή της Λυδίας.

«Η μητέρα της Καρολάιν αρχικά αντέδρασε με κλάματα», είπε ο συνήγορος της, μετά την απόφαση για ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού σε εκείνη, ενώ, όπως τόνισε ο κ. Χαρμάνης, «στο πρόσωπο της μικρής Λυδίας θα βλέπει την κόρη της, την Καρολάιν, αλλά μην ξεχνάμε και τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνει αυτή η γυναίκα».

«Η Αλόννησος θα αγκαλιάσει το παιδάκι», συνέχισε και πρόσθεσε πως θα παρακολουθείται στενά από την Εισαγγελία Βόλου η πορεία του παιδιού και αν κάτι δεν πάει καλά, αν διαπιστώσουν ότι το ανήλικο δεν μεγαλώνει με τις προδιαγραφές που πρέπει να μεγαλώνει ένα ανήλικο με τις ιδιαιτερότητες της Λυδίας, η απόφαση μπορεί να αλλάξει.

Τέλος σημείωσε ότι οργανώνεται επιχείρηση, για να μεταφερθεί το μωρό με ασφάλεια στην Αλόννησο.