Σύσταση της Επιτροπής για εμβολιασμό των εφήβων 15-17 & παιδιών με υποκείμενα νοσήματα

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, φαίνεται ότι προσανατολίζεται σε σύσταση για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, αλλά και των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών με υποκείμενα νοσήματα φαίνεται να προσανατολίζεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Τα παραπάνω μετέδωσε, επικαλούμενος πληροφορίες, ο ΣΚΑΪ, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν τίθεται κανένα θέμα υποχρεωτικότητας. Πρόκειται ουσιαστικά για απλή σύσταση προς τους γονείς, ότι με βάση τα δεδομένα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλή και προστατεύουν τα παιδιά.

Εφόσον τελικά η Επιτροπή ανάψει το «πράσινο φως», η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού θα ανοίξει άμεσα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι ο επίκουρος καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, προανήγγειλε τον εμβολιασμό των εφήβων στη χώρα μας. «Ίσως δούμε πρώτα τις ηλικίες που είναι πιο κοντά στις Πανελλήνιες ώστε να μην έχουν προβλήματα του χρόνου στην πρόοδό τους. Σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που βλέπουμε στις άλλες χώρες και την εξέλιξη της πανδημίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.