Νέα Notam για Ρώσους τουρίστες: Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ και για τους εμβολιασμένους

H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε σήμερα την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας που αφορά τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα για τους επιβάτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας και η οποία θα ισχύει από την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί.

Ειδικότερα, τροποποιούνται δύο από τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου covid-19 και θα ισχύουν τα ακόλουθα:

– Όλοι οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι από Ρωσία με προορισμό την Ελλάδα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών). Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους επιβάτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

– Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι από τη Ρωσία θα υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε έλεγχο με τεστ για την covid-19 κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα. Σε περίπτωση θετικής διάγνωσης θα υποβάλλονται σε καραντίνα δέκα (10) ημερών και θα απαιτηθεί αρνητικό τεστ PCR την τελευταία ημέρα της καραντίνας.