Πώς θα εξαργυρώνεται η προπληρωμένη κάρτα €150 από τους νέους 18-25 ετών

Πληροφορίες για τον τρόπο διάθεσης και τις δυνατότητες αξιοποίησης, χρήσης και εξαργύρωσης  της Freedom Pass ή της Kάρτας Ελευθερίας, μιας προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ, που θα δίνεται από την πολιτεία σε όλους τους νέους 18-25 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί, ή θα εμβολιαστούν στη συνέχεια, έδωσε στο πλαίσιο της παρουσίασης για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ενθαρρύνουμε νέους 18-25 να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες, δύο τομείς που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία, είπε εισαγωγικά ο κ. Πιερρακάκης. Ανέφερε ότι η κάρτα ελευθερίας θα είναι διαθέσιμη σε γεννηθέντες 1996-2003 που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση μεταξύ 1/1/21 και 31/12/21.

Freedom pass: Πού θα χρησιμοποιείται & πώς θα λειτουργεί - Τι πρέπει να ξέρετε για την "κάρτα ελευθερίας" - neolaia.gr

Διαθέσιμη πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου – Κατοχυρωμένη για όλους τους νέους 18-25  ετών με την 1η δόση – Και για νέους που εμβολιάστηκαν ήδη

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης,  πρόκειται για μία χρεωστική ψηφιακή κάρτα η οποία αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού. Η αξία της θα ανέρχεται στα 150 ευρώ και θα είναι διαθέσιμη εντός του Ιουλίου και πριν το τρίτο δεκαήμερο.

Freedom Pass: Πως θα αποκτήσετε την ψηφιακή κάρτα των 150 ευρώ - Pelop.gr

Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και θα δίνεται δυνατότητα επιλογής για τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές μεταφορές.
  • Ενοικίαση οχημάτων.
  • Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις.
  • Ταξιδιωτικά γραφεία.
  • Κινηματογράφος.
  • Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, καθώς και σε παραστάσεις χορού.
  • Επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ψηφιακές – ηλεκτονικές αγορές, e-shops.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-06/freedom-pass-karta-neoi-emvoliasmoi.jpg.webp?itok=5fm5hw6b

Πώς εκδίδεται και αποκτάται η Κάρτα Ελευθερίας

Όσοι νέοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να την αποκτήσουν μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και SMS.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Πιερρακάκη η κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού, ενώ χρησιμοποιείται και σε ηλεκτρονικό εμπόριο και e-shops, αλλά και ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές, που γίνονται με τερματικά POS.