«Προνόμια» έρχονται για τους πλήρως εμβολιασμένους-Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στα πολυσυζητημένα« προνόμια» για τους πλήρως εμβολιασμένους στη χώρα μας, συνιστώντας «υπομονή».

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης διαφοροποίησε τη στάση του από αυτή άλλων ηγετών που εκφράζουν την ανησυχία τους για την παραλλαγή Δέλτα και ζητούν νέα περιοριστικά μέτρα. Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε αντίθετος με τη σχεδιαζόμενη γαλλογερμανική πρόταση, αναφορικά με μέτρα περιορισμού σε ταξιδιώτες που έρχονται από τρίτες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Σε ό,τι αφορά στη μετάλλαξη τύπου Δέλτα, στη δική μου παρέμβαση υποστήριξα πως δεν πρέπει να πάμε σε λογική νέων περιορισμών, αλλά, αντιθέτως, να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για τυχόν διευκολύνσεις σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστησε «λίγη υπομονή έως την επόμενη εβδομάδα. Θα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα προσεγγίσουμε πιο έξυπνα όλους όσοι δεν έχουν πάρει ακόμη απόφαση να εμβολιαστούν» είπε, και συμπλήρωσε: «Τα σχετικά ποσοστά πάντως αυξάνονται».

Σύντομα η ανακοίνωση των «προνομίων» για τους πλήρως εμβολιασμένους

Νέα καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού για να πειστούν όσοι νέοι αλλά και ηλικιωμένοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά κορωνοϊού ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν και τα προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από 28 Ιουνίου έρχεται η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης, που απαλλάσσει τους πλήρως εμβολιασμένους από την υποχρέωση της διενέργειας self test. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self test σε χώρους εργασίας και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης, εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα άλλα προνόμια που θα ανακοινωθούν για τους πλήρως εμβολιασμένους θα είναι η ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα, αθλητικούς χώρους κ.λ.π  καθώς και η πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους καταστημάτων.