Ποινική δίωξη για κακούργημα στον πρώην ιερέα για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή, ασκήθηκε σε βάρος του 37χρονου πρώην ιερέα, ο οποίος επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους επτά Μητροπολίτες του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου, αργά το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη.

Aκολούθως παραπέμφθηκε στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Εξερχόμενος από το Εισαγγελικό κτίριο δήλωσε στους δημοσιογράφους το εξής: «Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου».

DSC_1027-01

Τον δράστη συνόδευε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας αστυνομική δύναμη ενώ ο ίδιος δεν φορούσε ράσα και η προσαγωγή του στον Εισαγγελέα καθυστέρησε καθώς κρίθηκε ότι έπρεπε να προηγηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

DSC_1020-01

Σημειώνεται ότι για το λόγο αυτό, συνοδεία αστυνομικών, είχε οδηγηθεί νωρίτερα σήμερα στο Δρομοκαϊτειο.

Εξιτήριο για τους επτά Μητροπολίτες-Τα ιατρικά ανακοινωθέντα

Ανακοινώσεις για τη νοσηλεία και την κατάσταση της υγείας των επτά Μητροπολιτών που δέχθηκαν επίθεση με καυστικό υγρό αργά το απόγευμα της Τετάρτης σε Συνοδικό Δικαστήριο στη Μονή Πετράκη, εξέδωσαν νωρίτερα τα νοσοκομεία Γεννηματάς και ΚΑΤ.

Από το πρώτο νοσοκομείο έγινε γνωστό πως «στις 23/6/2021 και ώρα 21:00 διακομίσθηκαν με ΕΚΑΒ από το Γ.Ν.Α «Λαϊκό» στο Νοσοκομείο μας οι κάτωθι (4) Μητροπολίτες:

  • Μητροπολίτης Γουμενίσσης
  • Μητροπολίτης Κηφισίας
  • Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως-Κονίτσης
  • Μητροπολίτης Κασσανδρείας

Εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή.

Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή.

Και οι 4 Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήρια σήμερα, 24/6/2021.

Θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση το Σάββατο 26/6/2021 του Μητροπολίτη Κηφισίας».

Το ΓΝΑ ΚΑΤ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι «τις βραδινές ώρες της 23ης Ιουνίου 2021 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μετά από επίθεση με καυστικό υγρό οι παρακάτω Ιεράρχες:

  • Μητροπολίτης Άρτης, προσήλθε
  • Μητροπολίτης Γλυφάδας, διεκομίσθηκε
  • Μητροπολίτης Ζακύνθου, διεκομίσθηκε

Οι ανωτέρω Ιεράρχες έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο».

  • Στο ίδιο νοσοκομείο προσήλθε και ο Αρχιμανδρίτης- Γραμματέας Συνοδικού, «ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας και παρέμεινε για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων».

Αποτροπιασμό για την επίθεση με καυστικό υγρό εκφράζει η Ιερά Σύνοδος

Τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης με καυστικό υγρό, «πολλώ δε μάλλον επειδή εμπλέκεται πρώην κληρικός», εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, αλλά και τη συμπάθειά της προς τους τραυματίες και προσεύχεται υπέρ της ταχείας αποκατάστασης της υγείας τους.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, «η Ιερά Σύνοδος και έκαστος εκ των μελών της εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον τραυματισθέντα αστυνομικό φρουρό, ο οποίος έδρασε με προσωπικό κίνδυνο ζωής και συνέλαβε τον δράστη, προς τους διασώστες του ΕΚΑΒ, που κατέφθασαν αμέσως και προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων Ευαγγελισμός, Λαϊκό και ΚΑΤ, το οποίο, παρά την τεράστια και διαρκή καταπόνησή του κατά την παρούσα περίοδο της πανδημίας, συνέδραμε αποτελεσματικώς, υπερβάλλοντας τις δυνάμεις του καθώς και την Ελληνική Αστυνομία για την ταχύτατη επέμβασή της».