Μονή Πετράκη: «Πως η εκκλησία τον άφηνε τόσο καιρό στους κόλπους της;» - Τι αναφέρει ο δικηγόρος του ιερομόναχου

Ο δικηγόρος του ιερομόναχου που επιτέθηκε με βιτριόλι στους μητροπολίτες επιμένει ότι ο πελάτης του είναι ψυχικά ασταθής.

Την ίδια στιγμή διερωτάται πως με τα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα η εκκλησία δεν κατάφερε να τον αποβάλει από τους κόλπους της.

«Θα ήθελα να ζητήσω μία συγγνώμη από τους μητροπολίτες και τον αστυνομικό που τραυματίστηκαν. Θα ήθελα η εισαγγελία να τον δει ως έναν άνθρωπο που χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας», είπε.

Τα θύματα της επίθεσης του καθαιρεμένου ιερομόναχου μιλούν για τη στιγμή της επίθεσης στην Μονή Πετράκη. Όπως αναφέρουν αρχικά δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι περιείχαν τα μπουκάλια που κρατούσε ο δράστης και το αντιλήφθηκαν όταν είδαν τα ράσα τους να καταστρέφονται.

Ο μητροπολίτης Άρτας βρέθηκε στο κέντρο της επίθεσης

«Ήταν ένα συνοδικό δικαστήριο και όταν ο κατηγορούμενος άκουσε από τον πρόεδρο ότι έγινε η καθαίρεσή του, η απόφαση δηλαδή, έβγαλε ένα μπουκάλι το οποίο δεν ξέραμε τι περιεχόμενο έχει, γυάλινο, και άρχισε να περιλούζει όλους τους παρευρισκόμενους εκεί πέρα, τους Μητροπολίτες που ήμασταν στο συνοδικό δικαστήριο, εφτά στον αριθμό, τον γραμματέα», ανέφερε στο MEGA.

«Ήμουν τυχερός» θα πει αφού απέφυγε τα χειρότερα

«Τα μάτια μου είναι απ’ ό,τι μου είπανε οι γιατροί 10/10 ορατότητα και τα δύο και υπάρχουν κάποια εγκαύματα στο πρόσωπο σίγουρα, τα οποία όμως είναι πολύ επιπόλαια και για αυτό δεν με κρατήσαν μέσα καθόλου, μου έχουν δώσει κάποιες αλοιφές τις οποίες θα βάζω μόνος μου».

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο επικύρωσε την καθαίρεση του ιερέα για σωρεία παραπτωμάτων. Ο ιερομόναχος σε έξαλλή κατάσταση άρχισε να φωνάζει.

Προχώρησε ανάμεσα στα έδρανα και έφτασε κοντά στο προεδρείο απέναντι του έχει 3 αρχιερείς, αριστερά άλλοι 4 και δεξιά 2 δικηγόροι, έβγαλε ένα διάφανο μπουκάλι με καυστικό υγρό καφέ χρώματος και αρχίζει να ψεκάζει τους πάντες.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Οι αρχιερείς αρχικά νόμιζαν ότι τους ψεκάζει με λάδι ή αγιασμό. Μόλις είδαν τα ράσα να λιώνουν κατάλαβαν. Έτρεχαν να κρυφτούν κάτω από τα έδρανα. Φωνές κινητοποιήσαν τον ειδικό φρουρό που έτρεξε να προλάβει τα χειρότερα.

 

Η μονή Πετράκη γεμίζει αστυνομία. Άμεσα τους πάνε στα κοντινά νοσοκομεία με τον φόβο πως ίσως να έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές στην όραση τους να είναι στο αποκορύφωμα του με το αδιανόητο σκηνικό. Οι μητροπολίτες σπεύδουν να πλυθούν από το βιτριόλι λίγο πριν βρεθούν στα νοσοκομεία. Κοντά τους και ο αρχιεπίσκοπος.

Σήμερα στο πλευρό του μητροπολίτη Κηφισιάς που έχει δεχτεί το βιτριόλι στο μάτι του σπεύδουν και κληρικοί της ενορίας του. Όπως λένε έχει ξεφύγει από τα χειροτέρα.

Από νωρίς το πρωί στην Μονή Πετράκη ένα μόνο είναι το θέμα συζήτησης πως θα θωρακιστεί η πρόσβαση με αυστηρότερους ελέγχους για να μην υπάρξουν χειροτέρα στο μέλλον.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς πήραν οι τέσσερις μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας.

Οι μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου πήραν χθες εξιτήριο από το ΚΑΤ όπως και ο Μητροπολίτης Άρτας και στο νοσοκομείο έχει μείνει μόνο ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου Σεβαστιανός Σωμαράκης.

Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος του ιερέα, υποστήριξε ότι χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας.

Ο δικηγόρος επισκέφτηκε τον κατηγορούμενο στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και υποστηρίζει πως ο ιερέας έχει κάποια ψυχική διαταραχή.

Επιπλέον, έθεσε το ερώτημα γιατί η εκκλησία άφηνε τόσο καιρό στους κόλπους της τον ιερέα, παρά την παραβατική του συμπεριφορά.

«Θα ήθελα να ζητήσω μία συγγνώμη από τους μητροπολίτες και τον αστυνομικό που τραυματίστηκαν. Θα ήθελα η εισαγγελία να τον δει ως έναν άνθρωπο που χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας», είπε.