Το παρελθόν του 37χρονου ιερέα υπό καθαίρεση που έριξε βιτριόλι στους Μητροπολίτες-Είχε συλληφθεί για ναρκωτικά

Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση ενός υπό καθαίρεση ιερέα, που είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στη Μητρόπολη Βέροιας, σε βάρος επτά Μητροπολιτών, δύο δικηγόρων και ενός αστυνομικού αργά το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη, που μετείχαν στο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο αποφάσιζε για την καθαίρεσή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 37χρονος ιερέας είχε εμπλακεί πριν δύο χρόνια σε υπόθεση με ναρκωτικά και έχει παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία δεν έχει ξεκινήσει. Υπηρετούσε στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας, κοντά στη Βέροια, υπήρξαν όμως παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής, με αποτέλεσμα να μετατεθεί στο Καλοχώρι Ημαθίας. Έχει χειροτονηθεί από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Σήμερα είχε προγραμματιστεί Συνοδικό δικαστήριο στο οποίο συμμετείχαν επτά Μητροπολίτες και ο εγκαλούμενος κληρικός επιτέθηκε με βιτριόλι στους αρχιερείς.

O ιερομόναχος, που κατάγεται από χωριό των Σερρών, είχε ένα μπουκαλάκι με βιτριόλι στην τσέπη του και δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό. Είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την ποινή καθαίρεσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και συγκεκριμένα στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας ενώ δικαζόταν για υπόθεση με ναρκωτικά.

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν»-Τα πρώτα λόγια του δράστη

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν», φέρεται να είπε ο ιερομόναχος-δράστης αμέσως μετά την επίθεση με βιτριόλι εναντίον επτά Μητροπολιτών, δύο δικηγόρων και ενός αστυνομικού στη Μονή Πετράκη αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ιερομόναχος θεωρεί άδικη την υπόθεση για την οποία κατηγορείται ενώ, κατά τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών, υποστήριξε σε σχέση με την υπόθεση των ναρκωτικών, για την οποία κατηγορείτο και για την οποία καθαιρέθηκε σε β’ βαθμό,  ότι πρόκειται για σκευωρία.