Το ένα του μάτι κινδυνεύει να χάσει ο Μητροπολίτης Κηφισιάς μετά την επίθεση με βιτριόλι

Την όρασή του από το ένα μάτι κινδυνεύει να χάσει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Κύριλλος, μετά την επίθεση με βιτριόλι που σημειώθηκε από ιερέα κατά επτά Μητροπολιτών, ενός αστυνομικού και δύο δικηγόρων αργά το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα βρίσκεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί κάνουν πλύσεις στο μάτι του, και ανάλογα με την ανταπόκριση του ασθενούς θα διακομισθεί στην οφθαλομολογική κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς», όπου θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Παράλληλα, σοβαρά εγκαύματα φέρουν και οι μητροπολίτες Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Μας προβληματίζει όλους-Αποφύγαμε τα χειρότερα»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας λίγο μετά την επίθεση,  έκανε λόγο για οδυνηρό και πρωτόγνωρο περιστατικό και ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς με την άμεση παρέμβασή τους «ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα». Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη φροντίδα των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού θα ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία.

Εξήγησε ότι ο δράστης δικαζόταν «για πράξεις που δεν ταίριαζαν με το λειτούργημά του», είχε εφοδιαστεί με το καυστικό υγρό και το έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου με αποτέλεσμα 7 ή 8 άτομα να έχουν υποστεί εγκαύματα άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα.

«Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.