Ποια σχολεία θα παραμείνουν αύριο κλειστά λόγω του ισχυρού καύσωνα

Δεδομένου ότι κύμα ισχυρού καύσωνα σαρώνει τη χώρα μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ορισμένες περιοχές αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία λόγω της ασφυκτικής ζέστης.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, δημοτικές αρχές αρκετών περιοχών της χώρας  θα λάβουν μέτρα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Με απόφαση του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, θα διακοπούν προσωρινά τα μαθήματα αύριο σε όλα τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Πειραιά, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην πόλη, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Παράλληλα, οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων οδήγησαν τους Δήμους Θηβαίων, Αλιάρτου-Θεσπιέων, Λεβαδέων και Λαμίας να λάβουν τα μέτρα τους.

Στις συγκεκριμένες περιοχές αύριο θα είναι κλειστά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, καθώς δεν υπάρχει ο κατάλληλος κλιματισμός, την ώρα που μαθητές και εκπαιδευτικοί οφείλουν τα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, αποφάσισε:

Α. Την αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Άργους-Μυκηνών για την Πέμπτη 24/06/2021, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στη χώρα και θα επηρεάσουν και την περιοχή, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Β. Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, με απόφαση της δημάρχου Χαλκιδέων, Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία:

α) των Δημοτικών Σχολείων, των Νηπιαγωγείων και των Ειδικών Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 και

β) των Παιδικών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων την Πέμπτη 24 Ιουνίου και την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης για αύριο αποφάσισε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης, λόγω των συνθηκών καύσωνα, σε συνδυασμό με την ανάγκη τήρησης των μέτρων για τον πανδημία.