Οι αλλαγές που ανακοινώνονται σήμερα: Ποια είναι η πρώτη διευκόλυνση για εμβολιασμένους

Περαιτέρω χαλάρωση μέτρων εισηγείται σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.  Καταρχάς όπως συζητείται ήδη από χθες, η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, καταργείται για όλους, εμβολιασμένους και μη.

Στο τραπέζι της επιτροπής και η άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, μέτρο που η κατάργησή του έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό και τοποθετούνταν ακριβώς στο τέλος του μήνα.

Εξετάζεται ακόμη και η πρώτη διευκόλυνση για τους πλήρως εμβολιασμένους, που δεν θα είναι άλλη από την διακοπή πλέον, της υποχρέωσης για διεξαγωγή τακτικών self test.

Επίσης θα συζητηθεί και η χαλάρωση κάποιων μέτρων που αφορούν στην εστίαση. Δηλαδή η δυνατότητα να μπορούν να κάθονται μέχρι 10 άτομα σε ένα τραπέζι και να αυξηθεί το όριο των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων στους 400, χωρίς όμως να επιτρέπεται ο χορός.

Τέλος, για τις οργανωμένες παραλίες συζητούν 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ. επιφάνειας παραλίας. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις έξι απόγευμα σήμερα 23 Ιουνίου 2021, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.