Θεμιστοκλέους: Εφικτός ο στόχος του εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον πλήρως τον εμβολιασμό τους, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 31% του πληθυσμού, ενώ το ποσοστό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση είναι 43%.

Αυτό τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι σήμερα οι εμβολιασμοί θα υπερβούν τους 100.000.

Όσον αφορά στις παραδόσεις εμβολίων από τις εταιρείες μέσα στον Ιούλιο:

  • Η Pfizer θα παραδώσει πάνω από 1.150.000 δόσεις.
  • Η Moderna 380.000 δόσεις.
  • Η Johnson & Johnson θα παραδώσει 152.000 δόσεις έως τέλος Ιουνίου και 171.000 δόσεις τον Ιούλιο.

Αναφορικά με την 2η δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca, είπε ότι to ποσοστό προσέλευσης όσων έχουν ραντεβού ανέρχεται σε 93 με 98%, όπως και στα άλλα σκευάσματα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι στην Αττική κάποιος μπορεί να κλείσει σήμερα ραντεβού και αύριο κιόλας να εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Moderna.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σημείωσε με έμφαση ότι παραμένει εφικτός ο στόχος του εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού εντός του καλοκαιριού και έκανε έκκληση να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες, προκειμένου «να παραμείνουμε στους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα».

Σε ότι αφορά τα ποσοστά εμβολιασμού των υγειονομικών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 86% και το νοσηλευτικό προσωπικό σε ποσοστό 69%. Το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 66%. Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθωτοί γιατροί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 91%, οι νοσηλευτές σε ποσοστό 73% και το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 70%.

Τέλος, ανακοίνωσε πως το “πέναλτι” για κάποιον που θα αλλάξει τρεις φορές το ραντεβού για το εμβόλιο μειώνεται στις 6 ημέρες.