Κανονικά η δωρεάν διάθεση των self tests από τα φαρμακεία - Αύριο αποφασίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής

Τη συνέχιση διανομής self tests από τα φαρμακεία, έλαβε το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) στη συνεδρίαση του που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Με μεγάλη πλειοψηφία, οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να μη διακοπεί η συνεργασία με την Πολιτεία, αλλά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνος Λουράντος ψήφισε λευκό. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής συνεδριάζουν αυριο για να καθορίσουν τη στάση τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Αχαΐας είχαν αρχικά απορρίψει την πρόταση της Κυβέρνησης για συνέχιση της διάθεσης των self tests και είχε γίνει γνωστό πως η διανομή των τεστ στις συγκεκριμένες περιοχές θα γινόταν εναλλακτικά από τα σούπερ μάρκετ.

«Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της Πανδημίας και η Κοινωνική μας Ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις.
Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον Κορονοϊό», δήλωσε ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς.