Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ολοκληρώθηκε η απολογία του Αναγνωστόπουλου -Έχει υποβάλει δύο αιτήματα

Ολοκληρώθηκε ενώπιον του ανακριτή η απολογία του 32χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης γυναίκας του Καρολάιν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος οδηγείται τώρα στον εισαγγελέα , ο οποίος έχει την δυνατότητα να του υποβάλει περαιτέρω ερωτήσεις και στην συνέχεια εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν σχετικά με την προφυλάκισή του.

Ο κατηγορούμενος έχει υποβάλει δύο αιτήματα
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος έχει υποβάλει δύο αιτήματα. Το πρώτο αφορά σε πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης.

Το δεύτερο αίτημα αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για την σχέση μεταξύ τους.

Φέρεται να υποστήριξε ότι όλα έγιναν σε μία στιγμή λόγω της έντασης που είχε προηγηθεί. Ο κατηγορούμενος φέρεται να επανέλαβε ότι ανέβηκε από το ισόγειο του σπιτιού στη σοφίτα προκειμένου να την πείσει να κοιμηθεί με το παιδί τους. Ξεκίνησαν μια κουβέντα φορτισμένη, όπως την είχε αγκαλιάσει, έγειρε δίπλα της και συνέβη ο τι συνέβη, φέρεται να ισχυρίζεται.

Τέλος ο κατηγορούμενος φέρεται να ζήτησε συγγνώμη που κατέστρεψε την οικογένειά του και άλλες δύο οικογένειες..

Καλείται να δώσει εξηγήσεις

Ο Αναγνωστόπουλος καλείται να δώσει εξηγήσεις τόσο για το πώς έφτασε στη δολοφονία, όσα προηγήθηκαν το μοιραίο βράδυ, αλλά και εξηγήσεις για τα ψέματα που επί τριάντα επτά ημέρες έλεγε όχι μόνο στις Αρχές, αλλά στο πανελλήνιο μέσω των δημοσίων δηλώσεών του.

Παράλληλα, όμως, η εισαγγελία Ανηλίκων κίνησε τη διαδικασία για την προσωρινή ανάθεση της επιμέλειας της ενός έτους Λυδίας. Η απόφαση της εισαγγελίας ανηλίκων για το που θα ανατεθεί η προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης κόρης του ζευγαριού, μέχρι το αρμόδιο δικαστήριο να αποφασίσει οριστικά για το θέμα μέσα σε διάστημα 90 ημερών, αναμνένεται άμεσα. Σύμφωνα με το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα, η εισαγγελία μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια του παιδιού προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του 32χρονου.

 

«Δολοφόνε να σαπίσεις στη φυλακή»

Η απολογία του καθυστέρησε καθώς ο δικηγόρος του ζήτησε μια ολιγόωρη προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν τα καινούργια στοιχεία που μπήκαν στη δικογραφία, δηλαδή τα ψηφιακά αρχεία. Η απολογία αναμένεται να είναι πολύωρη.

Φτάνοντας στον ανακριτή, οι συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων του φώναζαν «δολοφόνε να σαπίσεις στη φυλακή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος θα προσπαθήσει να αποδώσει το έγκλημά του σε ένταση, φόρτιση και λεκτικές αντεγκλήσεις που όπως θα πει είχε την μοιραία βραδιά με την Καρολάιν, με αποτέλεσμα να «θολώσει» και να χάσει τον έλεγχο. Μάλιστα, όπως αναφέρει η υπεράσπισή του, θα προσκομίσει πρόσθετες λεπτομέρειες και στοιχεία που δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής στους αστυνομικούς. «Αυτά τα στοιχεία θα φωτίσουν τις συνθήκες του εγκλήματος και θα εμπλουτίσουν την προανακριτή του κατάθεση», αναφέρουν οι δικηγόροι του.

 

Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Θα αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα της επιμέλειας του παιδιού

Έξω από τα κτήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, παράλληλα, μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, ο οποίος σχολιάζοντας το ζήτημα με την επιμέλεια του παιδιού που έχει προκύψει σημείωσε πως αυτό θα αντιμετωπιστεί άμεσα.

«Καταθέσαμε σήμερα μια δήλωση πολιτικής αγωγής στον κύριο ανακριτή εκπροσωπώντας την οικογένεια της Καρολάιν, για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπόρεσε να έρθει και η δήλωση κατατέθηκε με εξουσιοδότηση. Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας η οποία συνειδητοποίησε ότι αγκάλιασε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της. Το θέμα του παιδιού πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Θα επισκεφτούμε τον εισαγγελέα ανηλίκων. Πιστεύω καταρχήν ότι πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη και απ’ ό,τι μου εκμυστηρεύτηκε η μητέρας της με τους γονείς του δράστη έχουν άριστη σχέση. Πιστεύω με αμοιβαία κατανόηση και αγάπη απ όλους θα μπορέσουμε να βρούμε την ιδανικότερη λύση», είπε.