Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Την υπερασπιστική του γραμμή «χτίζει» ο 32χρονος-«Δεν είχε προσχεδιαστεί κάτι», λέει ο δικηγόρος του

Ο καθ’ ομολογία δράστης της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά προετοιμάζει την απολογία του, καθώς αύριο, Τρίτη 22/6, αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή.

Αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος θα υποστηρίξει ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, το αντίθετο μαρτυρούν τα ευρήματα και τα στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία αποκαλύπτουν πώς ο 32χρονος πιλότος σκηνοθέτησε και εκτέλεσε το σχέδιο περί ληστείας μετά φόνου.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, για δύο κακουργήματα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου και δύο πλημμελήματα, της ψευδούς καταγγελίας, καθώς με βάση όσα είχε αναφέρει αρχικά  κατέστησε άλλους υπόπτους για τις πράξεις του, και της ψευδούς κατάθεσης, κατ’ εξακολούθηση στις αρχές.

Ο 32χρονος πιλότος και καθ’ ομολογία δράστης πέρασε άλλη μία νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ,  είναι ψύχραιμος και απαθής, με στοιχεία αυτοκυριαρχίας, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του καταρρέει όταν αναφέρεται στο παιδί του.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του θα υποστηρίξει ότι σχεδίαζε να ομολογήσει νωρίτερα την πράξη του, αλλά δεν ήξερε τι θα κάνει με τη μικρή Λυδία.

Δικηγόρος πιλότου: «Δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε είχε προσχεδιαστεί κάτι»

Αύριο θα απολογηθεί στον ανακριτή ο 32χρονος καθ’ ομολογία δράστης για την δολοφονία της γυναίκας του, της 20χρονης Καρολάιν, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, οπότε και αρχίζει η κύρια φάση της ανάκρισης.

Ο δικηγόρος του 32χρονου πιλότου, ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, αναφερόμενος στην βασική κατεύθυνση της απολογίας του δήλωσε ότι «δεν αλλάζει ακριβώς τίποτα από την λεπτομερή ομολογία που έχει δώσει σε επίπεδο προανακρίσεως».

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο 33χρονος πρόκειται να διαφωτίσει ορισμένα γεγονότα του που συνέβησαν την νύχτα του εγκλήματος και που οδήγησαν στην δολοφονία της Καρολάιν.

Ο δικηγόρος του υπογράμμισε πως θα ομολογούσε την πράξη του στο άμεσο χρονικό διάστημα σύμφωνα με ότι του είπε ο ίδιος ο εντολέας του. Παράλληλα, ανέφερε πως ο 33χρονος πιλότος ζητάει συνεπιμέλεια του μωρού και από τις δύο οικογένειες

«Δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε είχε προσχεδιαστεί κάτι. Ήταν ένα τραγικό συμβάν σε ακραίες συνθήκες εκείνης της νύχτα» τόνισε ο κ. Παπαιωαννίδης.

Ερωτηθείς για ύπαρξη τρίτου προσώπου, ο ίδιος είπε πως με βάση την δικογραφία δεν υπήρχε κανένα τρίτο πρόσωπο ούτε διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο.

Ο δικηγόρος επεσήμανε ακόμη ότι πρόκειται να τον δει σήμερα και ότι δεν θα γίνει αναπαράσταση του εγκλήματος από την στιγμή που έχει ομολογήσει ο ίδιος.