Μπαλάσκας για όσα ανέφερε για το 32χρονο πιλότο: «Παρεξήγησαν και παρερμήνευσαν τη δήλωσή μου-Ζητώ συγγνώμη»

Σε σχέση με τις δηλώσεις του σχετικά με τις ελάχιστες ποινές με τις οποίες θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος ο σύζυγος και δολοφόνος της Καρολάιν, οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, μίλησε ο αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ.

Τις δηλώσεις αυτές εξετάζει η ΕΛΑΣ, ενώ έχει διαταχθεί έρευνα για το αν σε αυτά που είπε υπάρχει κάποια ποινική του ευθύνη.

«Σαφώς και ζητώ δημόσια συγγνώμη, καθώς δεν είπα αυτό που μου καταλογίζεται. Κάποιοι παρεξήγησαν και παρερμήνευσαν τη δήλωσή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στ. Μπαλάσκας.

Παράλληλα, ο ίδιος εξήγησε ότι με τη δήλωσή του εννοούσε ότι οι ποινές είναι ελάχιστες, ακόμα και για αυτούς που δολοφονούν και στη συνέχεια καλούν αμέσως την αστυνομία και το παραδέχονται, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι.

«Στη συγκεκριμένη δήλωση ατυχώς είπα ότι ο δράστης είναι βλάκας, διότι πίστεψε ότι μπορεί να ξεγελάσει τις αρχές. Μέσα σε 2-3 ώρες προσπάθησε να ξεγελάσει την αστυνομία. Οι ποινές είναι ελάχιστες και εμείς οι μάχιμοι αστυνομικοί έχουμε πρόβλημα να πιάνουμε και να ξαναπιάνουμε τους δράστες», υποστήριξε ο ίδιος.

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων

Υπενθυμίζεται ότι σφοδρή κριτική είχε δεχτεί ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, μετά την ομολογία και τη σύλληψη του συζύγου της για το ειδεχθές έγκλημα, καθώς υποστήριξε ότι «εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής».

Ειδικότερα, μιλώντας σε εκπομπή του Mega, ο Σταύρος Μπαλάσκας χαρακτήρισε ως “βλάκα” τον 32χρονο πιλότο, γιατί όπως υποστήριξε “αν έπαιρνε τηλέφωνο της αστυνομία μετά το φόνο και έλεγε ότι το έκανα εν βρασμώ ψυχής θα πήγαινε το πολύ 4 χρόνια φυλακή”.

Συγκεκριμένα, ο συνδικαλιστής αστυνομικός ανέφερε τα εξής:

«Είναι βλάκας πρώτα από όλα. Εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στο θυμό του και μέσα στο τα ‘χασε και τρελάθηκε, εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή. Έκανε όλη τη σκηνοθεσία, σκότωσε το σκυλί του, προσπάθησε να μπερδέψει, έβγαλε κάρτες από κάμερα, τώρα τέλειωσε. Γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής, σε ενδοοικογενειακό καυγά. “Χωρίς να το θέλω εκείνη τη στιγμή”, “πρότερος έντιμος βίος”. 4000 χιλιάδες πράγματα. Θα πήγαινε πέντε – έξι χρόνια φυλακή».

Επισημαίνεται ότι χθες ο εν λόγω αστυνομικός είχε κάνει γνωστό, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για παραποίηση των δηλώσεών του σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.