Ν. Καπραβέλος: Ο εμβολιασμός θα αποτρέψει το τέταρτο κύμα-Τι ανέφερε για το AstraZeneca

Σε σχέση με την ανοσία από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αλλά και αναφορικά με τις επαναληπτικές δόσεις μίλησε το πρωί της Κυριακής ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γιατρός, όσοι νόσησαν με κορωνοϊό έχουν ισχυρότατη ανοσία και θα κάνουν εμβόλιο μετά από 6 μήνες ως υπενθύμιση.

Επεσήμανε μάλιστα ότι αν κάποιος νοσήσει μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, δεν χρειάζεται να κάνει τη δεύτερη, καθώς ο οργανισμός ήδη βρίσκεται σε ενεργοποίηση του αμυντικού μηχανισμού. «Δεν είναι σωστό να πετύχεις και δεύτερη ανοσολογική απάντηση», υπογράμμισε.

Για όσους έκαναν την πρώτη δόση του AstraZeneca και δεν εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες, ο κ. Καπραβέλος είπε ότι μπορούν άφοβα να κάνουν τη δεύτερη δόση.

Παράλληλα, για όσους εμφάνισαν προβλήματα ή ο γιατρός τους συστήνει να μην κάνουν το ίδιο εμβόλιο καθώς η επιτροπή επιτρέπει την ανάμιξη των εμβολίων.

Σχολίασε, τέλος, ότι όσοι νοσηλεύτηκαν κατά το τρίτο κύμα ήταν ανεμβολίαστοι. «Ο εμβολιασμός θα αποτρέψει το τέταρτο κύμα», τόνισε.