Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πώς πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια ο πιλότος -Γιατί έκανε 37 ημέρες να ομολογήσει

Στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κρατείται μέχρι την Τρίτη ο δολοφόνος της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης συζύγου του, είναι απομονωμένος σε ένα κελί υπό φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση για ευνόητους λόγους ασφαλείας: Είτε να υποστεί επιθέσεις από συγκρατουμένους του, είτε να επιχειρήσει να κάνει κακό στον εαυτό του. Κατά πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, ο κρατούμενος ήταν ήσυχος, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, χωρίς να ζητήσει κάτι ιδιαίτερο.

Ωστόσο, φέρεται να είναι σε «κακή ψυχολογική κατάσταση» καθώς, σύμφωνα με τον έναν εκ των συνηγόρων του, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη που τον επισκέφθηκε το βράδυ της Παρασκευής, έχει πλέον έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί το μέγεθος της πράξης του. Ο κατηγορούμενος εξακολουθεί ωστόσο να επιμένει ότι δεν είχε προσχεδιάσει τον φόνο αλλά και να αποδίδει την ευθύνη (!) στην επιθετική συμπεριφορά της Καρολάιν εναντίον του, το τελευταίο διάστημα., όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς.

Γιατί έκανε 37 ημέρες να ομολογήσει

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Παπαϊωαννίδης επεσήμανε πως η τελευταία κουβέντα που είπε ο κατηγορούμενος κατά την διάρκεια της προανακριτικής έκθεσης, ήταν «συγγνώμη».

«Εχει αποδεχθεί ότι έκανε και είναι καταρρακωμένος». Παράλληλα, ο έτερος συνήγορός του, Βασίλης Σπύρου δήλωσε: «Μου είπε ότι θέλει να τιμωρηθεί γι’ αυτά που έκανε» προσθέτοντας ότι ο πιλότος «λυτρώθηκε» με την ομολογία του φόνου. Όπως υποστήριξε ο συνήγορος, «ούτε κίνητρο υπήρχε ούτε προσχεδιασμένο ήταν», ενώ σημείωσε ότι τα ευρήματα των αστυνομικών, λόγου χάρη σε σχέση με την αφαίρεση της κάρτας από την κάμερα ασφαλείας, δείχνουν ότι «δεν τα είχε σχεδιάσει όλα αυτά».

«Έκανε 37 ημέρες να ομολογήσει, γιατί είχε μια θολή σκέψη στο μυαλό του, πώς να ‘σώσει’ το παιδί του», υποστήριξε ο συνήγορος του κατηγορούμενου πιλότου, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

«Δεν ζητάμε καμία ψυχιατρική εξέταση και ούτε κάποια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», είπε ο συνήγορος του καθώς ως πιλότος ο 33χρονος περνά τακτικά από ψυχιάτρους για πραγματογνωμοσύνη.

Ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μετά την ομολογία του, οδηγήθηκε στην Ευελπίδων σε ανακριτή και εισαγγελέα. Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Επιπλέον, ο πιλότος κατηγορείται για δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία και την ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση στις Αρχές. Ζήτησε και πήρε προθεσμία μέχρι την Τρίτη για να απολογηθεί.