Κατεπείγουσα ΕΔΕ σε βάρος του Στ. Μπαλάσκα μετά τις δηλώσεις του για τον δολοφόνο της Καρολάιν

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν όσα ανέφερε το πρωί της Παρασκευής ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας σε εκπομπή του Mega, όταν μιλώντας για την ομολογία του 32χρονου πιλότου για τη δολοφονία της Καρολάιν, τοποθετήθηκε σε σχέση με τους χειρισμούς του.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι αν ο 32χρονος είχε πάρει τηλέφωνο την αστυνομία μετά την πράξη του μπορεί να παρέμενε στη φυλακή λιγότερο από πέντε χρόνια, γιατί το έγκλημα θα θεωρείτο εν βρασμώ ψυχής.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διέταξε την άμεση διενέργεια ΕΔΕ ενώ κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή, για δηλώσεις σχετικές με την υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπής στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του.

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων:

«Είναι βλάκας διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχασε και τρελάθηκε, εάν έπαιρνε την αστυνομία δε θα έτρωγε ούτε 4 χρόνια φυλακή. Εάν ειδοποιούσε εξαρχής την αστυνομία και επικαλούνταν “βρασμό ψυχής” και “πρότερο έντιμο βίο”, ο δολοφόνος της Καρολάιν θα πήγαινε πέντε-έξι χρόνια φυλακή» είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Mega.

«Είναι νέο παιδί. Τώρα θα πάρει δόλο, τη σκηνοθεσία. Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Τι ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα; Τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή. Έκανε όλη τη σκηνοθεσία, σκότωσε το σκυλί του, προσπάθησε να μπερδέψει, έβγαλε κάρτες από κάμερα, τώρα τέλειωσε», συμπλήρωσε.

ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Μπαλάσκα: «Σήμερα ξεπέρασε σε αθλιότητα και την πιο νοσηρή φαντασία»

Πυρά κατά του συνδικαλιστή των αστυνομικών Σταύρο Μπαλάσκα εξαπέλυσε, νωρίτερα σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις αυτές, ζητώντας από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάρει θέση και να τον αποδοκιμάσει.

«Ο γνωστός συνδικαλιστής, εκλεγμένος με το χρίσμα της Ν.Δ., κ. Μπαλάσκας, που κάθε μέρα στα τηλεπαράθυρα αποθεώνει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, σήμερα ξεπέρασε σε αθλιότητα και την πιο νοσηρή φαντασία, δίνοντας σε πανελλαδική μετάδοση οδηγίες σε επίδοξους γυναικοκτόνους πώς να τη γλιτώσουν με “4-5 χρόνια φυλακή”. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να πάρει άμεσα θέση για την αθλιότητα του συνδικαλιστή του», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.