Έσπασαν τζάμια ΙΧ από τις εκρήξεις στον Ασπρόπυργο - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά (Εικόνες & Video)

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει,  σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά σε βυτιοφόρο με επικίνδυνο υλικό, πιθανόν προπάνιο, επί της οδού Παναγίας Φανερωμένης, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και πλέον είναι θέμα χρόνου η κατάσβεσή της.

Η πυρκαγιά κοντά στα διυλιστήρια, προκάλεσε ζημιές και σε ένα παρακείμενο κτίριο, ενώ από τις εκρήξεις που έγιναν έσπασαν και τζάμια ΙΧ.

Ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι εικόνες που ακολουθούν:

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-06/tzamia-spasmena-18-6-21.jpg.webp?itok=mVy18YE_

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-06/fotia-aspropyrgos-eksw.jpg.webp?itok=FjXcl8wR

Προληπτική εκκένωση της περιοχής

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η ευρύτερη περιοχή, ενώ ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ευτυχώς, δεν έχει αναφερθεί, τουλάχιστον έως αυτήν την ώρα, τραυματισμός ή εγκλωβισμός κάποιου ατόμου.

Στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα συνολικά 42 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 3 ελικόπτερο, ένα εκ των οποίων είναι συντονιστικό.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, στην περιοχή έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς. Στο σημείο μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.