Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα που «έπεσαν» σε Χημεία, Κοινωνιολογία & Πληροφορική

Τρίτη δοκιμασία, στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις σήμερα με τις εξετάσεις στο τρίτο μάθημα για τους υποψηφίους, από τα Γενικά Λύκεια.

Οι μαθητές από τα ΓΕΛ διαγωνίζονται σήμερα σε Κοινωνιολογία, Χημεία και Πληροφορική.

Την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, εξετάζονται ξανά οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελλήνιων εξετάσεων, οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ θα επιστρέψουν την Τρίτη (22 Ιουνίου) και θα εξεταστούν σε Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Θα έχουν προηγηθεί οι υποψήφιοι των Πανελληνίων από τα ΕΠΑΛ, οι οποίοι αύριο Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, θα εξεταστούν σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Τα θέματα Κοινωνιολογίας, Χημείας και Πληροφορικής

Το υπουργείο Παιδείας αναρτά καθημερινά τα θέματα που «έπεσαν» στις Πανελλήνιες μετά τις 10:00.

Δείτε τα θέματα που «έπεσαν» σήμερα στην Κοινωνιολογία ΕΔΩ

Δείτε τα θέματα που «έπεσαν» σήμερα στη Χημεία ΕΔΩ

Δείτε τα θέματα που «έπεσαν» σήμερα στην Πληροφορική ΕΔΩ

«Βατά» ήταν τα θέματα σε Κοινωνιολογία, Χημεία και Πληροφορική

«Βατά» χαρακτηρίζονται από τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι σχολίασαν για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα μαθήματα της Κοινωνιολογίας (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημείας (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας), Πληροφορικής (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)

Κοινωνιολογία

«Τα θέματα ήταν αναμενόμενα και οι εκφωνήσεις στοχευμένες, ώστε να βοηθήσουν το μαθητή να εντοπίσει την απάντηση», αναφέρει η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Αναστασία Σταματίου. «Ακόμα και ένας μέτριος μαθητής θα μπορέσει να γράψει ένα αξιοπρεπή βαθμό», προσθέτει η κ. Σταματίου. ‘Ίσως το Δ1 να έχει ένα βαθμό δυσκολίας, γιατί είναι μια πιο συνδυαστική ερώτηση, επισημαίνει.

Χημεία

«Στο σχολικό βιβλίο βασίστηκαν τα θέματα», εξηγεί η καθηγήτρια Χημείας, Σταυρούλα Καζάλη, «απαιτούν όμως καλή κατανόηση όλων των εννοιών, που διδάχτηκαν φέτος τα παιδιά». Οι εκφωνήσεις ήταν σαφείς, χωρίς συνδυασμούς και ένας προετοιμασμένος μαθητής μπορεί να γράψει πολύ καλά, περιγράφει η κ. Καζάλη. Στο Γ3 υπάρχει ένα κρυφό ερώτημα, οι υποψήφιοι πρέπει να λύσουν κάτι από τα προηγούμενα για να το απαντήσουν και το Δ3 έχει μια δυσκολία, συμπληρώνει.

Πληροφορική

«Τα ερωτήματα ήταν σαφή και η δομή τους κλασική», αναφέρει ο καθηγητής Πληροφορικής Βαγγέλης Αγγελάκης. Τα θέματα ήταν αναμενόμενα, δεν υπήρχαν «παγίδες», ούτε κάποια δυσκολία. «Όσοι είχαν καλύψει την ύλη δεν θα έχουν προβλήματα», εκτιμά ο κ. Αγγελάκης.