Στον εισαγγελέα ο 58χρονος για την άγρια δολοφονία του 45χρονου στην Κατερίνη

Ο δράστης έχει ομολογήσει και αναμένεται η προφυλάκισή του.

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης οδηγείται ο 58χρονος που συνελήφθη ως δράστης της στυγερής δολοφονίας του 45χρονου, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε απανθρακωμένο, δεμένο πισθάγκωνα και με τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο, έξω από τα κοιμητήρια του οικισμού Γαλήνη, στην Κατερίνη.

Κατερίνη: Στον εισαγγελέα ο 58χρονος για τη δολοφονία του 45χρονου - Tι  είπε στους αστυνομικούς - CNN.gr

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συλληφθείς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ναρκωτικά, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν δενδρύλλια και ποσότητες κάνναβης, όπως επίσης ναρκωτικά χάπια.

Δράστης και θύμα φαίνεται πως γνωρίζονταν και μάλιστα από μαρτυρίες προκύπτει ότι είχαν συναντηθεί τα προηγούμενα 24ωρα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατερίνη: «Με κάρφωσε και τον σκότωσα» – Νέες αποκαλύψεις φρίκης για την άγρια δολοφονία

Τα αίτια του στυγερού εγκλήματος δεν έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ενώ προανακριτικά ο 58χρονος, που έχει ομολογήσει και αναμένεται να προφυλακιστεί, φέρεται να ισχυρίστηκε πως είχε προσωπική διένεξη με το 45χρονο θύμα, θεωρώντας, πως ήταν εκείνος, που τον κατέδωσε στις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος παρέσυρε τον 45χρονο, έξω από τα κοιμητήρια της Γαλήνης, όπου έβαλε εναντίον του με κυνηγετικό όπλο σημαδεύοντας και πυροβολώντας τον, στο κεφάλι.

Το τραύμα αυτό, σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας, ήταν που επέφερε τον θάνατο του άτυχου κομμωτή. Ακολούθως, ο δράστης έδεσε το άψυχο σώμα του άνδρα πισθάγκωνα, του πέρασε μία κουκούλα στο κεφάλι και του έβαλε φωτιά.

Περαστικός εντόπισε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης το απανθρακωμένο πτώμα και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι οικείοι του τον αναζητούσαν από τη Δευτέρα, όταν έδωσε για τελευταία φορά σημεία ζωής.

Κατερίνη: Στον εισαγγελέα ο 58χρονος που συνελήφθη για τη στυγερή δολοφονία  του 45χρονου - ΤΑ ΝΕΑ

Τι λέει ο πατέρας του θύματος

Συντετριμμένος μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο πατέρας του κομμωτή.

Με αφορμή τις πληροφορίες για σύλληψη του δράστη του στυγερού εγκλήματος, ο πατέρας του θύματος είπε: «Εύχομαι οι αρχές να κάνουν αυτό που πρέπει και να τιμωρηθεί ο δράστης», χαρακτηρίζοντας «απάνθρωπο» αυτό που έκανε στον γιο του.

Άγρια δολοφονία στην Κατερίνη: Συγκλονίζει ο πατέρας του θύματος - "Ήταν πολύ απάνθρωπο" - 17.06.2021, Sputnik Ελλάδα

Όπως είπε ο πατέρας του θύματος «ο γιος μου τα τελευταία χρόνια δεν είχε προβλήματα με ναρκωτικά», καθώς όπως ανέφερε τα τελευταία χρόνια ήταν στην Αυστραλία και είχε καθαρίσει από τα ναρκωτικά.

Όταν το θύμα γύρισε στην Ελλάδα ο πατέρας του, του άνοιξε το μαγαζί. «Εκεί που πήγαιναν όλα καλά συνέβη αυτό. Δευτέρα απόγευμα ήρθε. Πήγα να τον ξυπνήσω και δεν ήταν εδώ» είπε ο πατέρας του συντετριμμένος.

Αναφερόμενος στον φερόμενο ως δράστη, είπε ότι μια φορά τον είχε δει πριν χρόνια και πως ο συγκεκριμένος άνδρας, δημιουργούσε συχνά προβλήματα στο χωριό.